Üsküdar kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?
Üsküdar'da kentsel dönüşüm için somut adımlar atılmaya başlandı. İlk adım 'Üsküdar Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım imar Planı'nın Mart 2016'da kabul edilmesiydi. Ardından dönüşümün ilk etabı için bu plan, İBB Meclisi'nde Eylül'de onaylandı. 1 hafta içinde de askıya çıkacak.

ÜSKÜDAR NASIL DÖNÜŞECEK?
Üsküdar'ın nasıl dönüşeceğini EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Sinem Bircan yanıtladı: "Mayıs 2017'de Çamlıca'da ilk uygulama başlayacak. Üsküdar Belediyesi, halka dönüşümün önemini anlatacak. Ardından depreme karşı güvenli ve yenilenmiş bir Üsküdar için çalışmalar başlatılacak. Ki zaten değerli olan konut metrekare fiyatları dönüşümle birlikte önümüzdeki dönemlerde daha da artacak."

16 MAHALLE YENİLENECEK
Üsküdar'da dönüşüm 16 mahalleyi kapsıyor. Dönüşen yerlerde ev sahipleri yerlerinde kalacak. Halka taşınma ve kira yardımı da yapılacak. Dönüşüm 3 etapta tamamlanacak, tiki, Yavuztürk ve Bahçelievler mahallelerinin tamamıyla Küçüksu ve Hekimbaşı mahallellerinin bir kısmını; ikinci etap Mehmet Akif Ersoy ve Güzeltepe mahallellerinin tamamıyla Ferah, Çengelköy, Kirazlıtepe, Küplüce, Kandilli ve Kuleli mahallelerinin bir kısmını kapsıyor. Üçüncü etap ise Burhaniye, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye mahallellerinin bir kısmını içeriyor.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181