Yiğit Group ve Sinanlı Yapı'dan yeni kentsel dönüşüm projeleri!
Kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için güçlerini birleştiren Yiğit Group ile Sinanlı Yapı 2016-2017 yol haritasını çizdi. Ortak ilk projelerini istanbul Fikirtepe'de hayata geçirdiklerini belirten Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit,"Ortağımız Sinanlı Yapı 3.5 yıldır o bölgede. Bizim proje alanımızda 649 malik var ve hepsi ile anlaştık. Yakın zamanda ruhsatı alacağız. Toplam inşaat alam 165 bin metrekare olacak. Proje değeri ise 1 milyar 300 milyon TL" dedi. Eylül ayında satışlara başlamayı planladıklarım söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Fikirtepe'de evlerin metrekare satış fiyatının 7-9 bin TL olduğunu, projeler bitince bu rakamın 15 bin TL'ye ulaşacağım dile getirdi.

Fikirtepe'nin yanı sıra yine kentsel dönüşüm ile gündeme gelen Yenisahra dile getiren Sinanlı, "İrtibat ofis açıyoruz. Yenisahra Barbaros Mahallesi'nde, Sheraton Oteli'nin karşısında bir ada üzerinde çalışıyoruz. Bu alan yaklaşık 50 dönüm" diye konuştu.

BELEDİYE SİTESİ BÖLÜNECEK

Sinanlı, Etiler'deki 50 yıllık Belediye Sitesi'nin dönüşümünde de yer alacaklarım söyledi. Başka bir inşaat şirketinin de ilgilendiği site için 9 aydır görüşmeler yaptıklarını belirten Sinanlı, "Etiler Belediye Sitesi 27 dönüm ve 9 parsel. Toplam 434 hak sahibi var. Biz 4-5 parselde mülk sahipleri ile görüştük ve önemli yol kat ettik. Anlaşmalar bu parsellerde 3'te 2'ye yaklaştı. Hedefimiz bütünlüğü koruyarak bir dönüşüm yapmak. Ama olmuyorsa da diğer malikeri mağdur etmemek adma sitenin bir bölümünde çalışacağız. Bu alanda prestijli bir proje yapmak için iddialıyız" dedi.

Yüzde 80'i satıldı

Yiğit Group'un İstanbul'daki ilk konut projesinin Basın Ekspresteki Fortis İstanbul olduğunu hatırlatan Önder Yiğit, "Sanayiden dönüşüm olan projemiz beklentilerimizi karşıladı. 11 ayda evlerin yüzde 80'i satıldı. Yoğun bir rekabet olan bölgede oldukça iyi ilerledik. Metrekare satış fiyatı 4 bin 100 liradan 6 bin liraya geldi" dedi. Fortis İstanbul cadde dükkanlarının da satışa sunulduğunu belirten Yiğit, büyüklükleri 100 İle 370 metrekare arasında değişen toplam 21 dükkân bulunduğunu söyledi. Toplam yatırım tutarının 192 milyon TL olduğu Fortis İstanbul, 20 şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Projede yaşamın 2017nin ilk çeyreğinde başlaması hedefleniyor.

Gaziosmanpaşa'ya 3 bin konut

Yiğit Group kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul Gaziosmanpaşa'da yeni bir proje planlıyor. Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Yiğit, "3 bin konutluk büyük bir dönüşüm projesi planlıyoruz. Etap etap ilerleyeceğiz. Bu projede Sinanlı Yapı değil farklı ortaklıklar olacak" dedi. Yiğit, Malatya'da yurt, Diyarbakır'da konut projesinin de gündemde olduğunu kaydetti.

Gülüstan Alagöz / Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181