Zeytinburnu'nda mini Barselona inşa etmek istiyoruz!
İstanbul'un bugüne kadar deri fabrikaları, tekstil atölyeleri, Demirciler Çarşısı ve Nakliyeciler Sitesi gibi merkezleriyle adından söz ettiren Zeytinburnu, büyük dönüşüme başlıyor. Avrasya Tüneli, metro istasyonu Zeyport Limanı gibi altyapı projeleri tamamlandığında bölge genelinde ortalama 3 bin 400 TL olan metrekare birim fiyatı 5 yıl sonra yüzde 112 artışla 7 bin 200'e çıkacak. Sahil bandında ise 16 bin lira olan rakam, yüzde 108 artışla 33 bin liraya çıkması öngörülüyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Konutlar yarı yarıya daha ucuz, yatırım yapan karşılığını alır" diye konuştu.

İŞYERLERİ TAHLİYE OLACAK
Murat Aydın, 25 bine yakın işyeri, 10 bin civarında imalathane ve 170 fabrika ile Zeytinburnu'nun Türkiye'de üretime en çok katkı sunan ilçelerden olduğunu söyledi. İşyerlerini ilçe dışına kaydırarak ilçeyi modem bir yerleşim alanına dönüştürmeyi planladıklarını belirten Aydın, "İlçemiz sınırları içinde yer alan Nakliyeciler Sitesi ve atölyeler başta olmak üzere mevcut işyerlerinin Önemli bir kısmını tahliye edeceğiz. Yeni yüzüne yakışır bir kültür vadisi ve devasa bir parkı Zeytinburnu'na inşa edeceğiz. Küçükçekmece'ye kadar sahile boydan boya bir yürüyüş parkuru kazandıracağız. Zeyport Liman projemiz içinse girişimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçeyi baştan aşağı yenileme planlarını uygulamayı kolaylaştırdığını anlatan Başkan Aydın, Barselona'nın gelişim sürecinden örnek vererek, "Barselona'nın 1980'lerdeki durumunu ve bugünkü modem çehresini biliyoruz. Biz de Zeytinburnu'nda beş yıl sonra mini Barselona inşa etmek istiyoruz" dedi.

Fiyatlar 3 katına çıkar 
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, mega projelerin konumlandığı, bölgenin her geçen gün öneminin arttığını vurguladı. Gül Yapı Başkanı Ali Gül, "Bölgede, özellikle de sahil bandında metrekare fiyatlarında ciddi artışlar bekleniyor. 5 yıl sonra 'Zeytinburnu' denince hayal edilemeyecek kadar değerli ve güzel bir tabloya bakıyor olacağız" dedi. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık da, deniz kenarındaki konumu ve tarihi yarım adaya yakınlığı ile Kazlıçeşme sahilinin İstanbul'un en değerli yerleşim merkezlerinden biri haline geleceğini belirtti.

Seda Tabak / Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181