Akzirve 1 milyar dolarlık 2 yeni proje yapacak!
Suudi Arabistan kökenli Türk şirketi Akzirve, yeni projelere yelken açtı. Şirket, bir yandan 1,5 milyar dolar yatırımla Bahçeşehir’de yükselen Strada projesinde satış ve inşa çalışmalarını sürdürürken bir diğer yandan da İstanbul’da yeni projeler için kolları sıvadı. Akzirve Gayrimenkul & Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh, “Uluslararası yeteneklerimizi, uluslararası talep görecek yapılar inşa ederek Türkiye’ye taşıyoruz” dedi. Türkiye’de 25 yıldır ticari faaliyetlerini ve inşaat alanına yakın sektörlerdeki yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Maasfeh, kendilerinin de artık yabancı değil Türk yatırımcı olduğunu söyledi.

GÖNÜLLÜ ELÇİ GİBİ ÇALIŞIYOR
Türkiye’de yatırım yapmaktan hiçbir zaman pişman olmadıklarını ve kazançlı çıktıklarını belirten İbrahim Maasfeh, yabancı uyruklu dostlarına da Türkiye’de yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunuyor. Yabancı dostlarından ayda en az 10 telefon aldığını belirten Maasfeh, “Birçok alanda yatırım iştahı olduğunu görüyoruz. İnşaat ve enerji alanları öne çıkıyor. Biz de enerji, madencilik ve hayvancılık sektörleriyle ilgileniyoruz. Türk hükümeti yabancı yatırımları artırmak için bir dizi önemli adımlar attı. Bu adımlar da yatırımı cazip kılıyor. İnşaat yatırımı düşünenlerin en büyük çekincesi ise imar değişikliği. Araziyi satın alındıktan sonra imar değişikliği olabiliyor. Çünkü yatırımcı fizibilitesini eski imara göre hazırlıyor. Değişiklik bazen arsa sahibi için iyi bazen de kötü sonuçlar doğurabiliyor. Yabancı gayrimenkul geliştiricisi en çok bu konuda soru soruyor” bilgisini verdi.

HARBİYE'YE OTEL CEVİZLİBAĞ'A REZİDANS
Şirket bu yıl içinde 1 milyar dolarlık 2 yeni proje daha inşa edecek. İstanbul’da Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki otel projesi için inşa çalışmaları başladı. 2017 yılı Mayıs ayında yapımına başlanması planlanan bir diğer proje ise Zeytinburnu Cevizlibağ'da yükselecek. Farklı mimarisiyle projenin İstanbul’un simge yapılarından biri olacağını söyleyen Maasfeh, şu bilgileri verdi: “İstanbul Zeytinburnu'ndaki araziyi 2014'te yaklaşık 250 milyon dolara portföyümüze kattık. Sosyal alanlar dahil toplamda 80 dönümlük arazde yapılaşmanın yüzde 85'ini konutlar oluşturacak. Arazi içinde ofis ve ticari alanlar ile kamunun kullanımına sunulacak alanlar da yer alacak."

Yeni etaplar satışa çıktı
İstanbul Bahçeşehir’de hayata geçirilen ve İtalyanca’da 'cadde' anlamına gelen Strada projesi, 2 bin 500 bağımsız bölümden ve 3 ayrı etaptan oluşuyor. Toplamda üç fazda inşa edilecek projenin, 747 konutluk ilk fazının inşasına başlandı. İbrahim Maasfeh, konut satışlarının ilk etapta beklenenden iyi olduğunu bu nedenle de ikinci etap satışları öne çektiklerini söyledi. Konut alıcısının tüm konut tiplerine ilgi gösterdiğini belirten Maasfeh, “Bizden konut alanlar şimdiden yüzde 25 civarında kazandığı, kazanmaya da devam edecek.Alıcıların çoğunluğu oturma amaçlı alım yaptı. Uzun vade düşük faiz kampanyaları da satışlarda etkili oldu. Sektörün daha da canlanması için bankaların da faizlerini aşağıya çekmesi gerekiyor” dedi. Strada projenin ilk etabının Aralık 2018’de, ikinci etabının 2020’de, üçüncü etabının ise 2021’de tamamlanması planlanıyor.

Yeni Akıt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181