DAP Yapı'dan 4 semte 2 milyarlık proje!
Kartal’da DAP Yapı ve Emlak GYO imzasıyla inşa edilen İstMarina projesinin şantiyesinde açıklama yapan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılında İstanbul’daki yatırım planlarına hız vereceklerini söyledi. Seçimle birlikte belirsizliğin geride kaldığını dile getiren Yılmaz, yeni dönemde insanlara iş ve aş imkânı sağlayarak
büyümeye devam edecekleri mesajı verdi.

1 YIL KAYA KIRDIK
İstanbul’un dev projelerinden İstMarina’da planladıkları gibi ilerlediklerini anlatan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, “1 yıl kaya kırdık, hafriyat süresi uzadı, maliyetler arttı.

Şimdi sıra bloklarda. Alt yapı çalışmalarında 1000 işçimiz çalıştı. Şimdi bu sayı 2 bin 500’e çıkıyor.

7 bin 500 kişi de dolaylı olarak hizmet veriyor.
Sadece İstMarina’nın şantiyesinde gece vardiyası dahil 10 bin kişi ekmek yiyor. Bu nedenle ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünü herkes gözbebeği gibi korumalı’’ dedi.

HÜKÜMETE GÜVENİYORUZ
7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında insanların huzursuz ve mutsuz bir dönem geçirdiğini dile getiren Yılmaz, 1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonuç alındı. Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. Piyasa hareketleniyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz.

Bunlar sevindirici gelişmeler. KONUTDER olarak, KDV başta olmak üzere sektörün sorunlarını dile getirip çözüm üretmek amacıylayeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’dan randevu alacağız’’ diye konuştu.

100 YENİ OFİS SATIŞTA
Alt yapı çalışmaları biten İstMarina projesinin önünde yer alan marinada teknik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Satışlarımız inşaat sürecinin önünde seyretti. 1.501 konutun yüzde 90’nı satıldı. Emlak Konut GYO satışlarında üst üste başarılar elde edildi. Şimdi sırada 100 ofis ile 10 dükkânın yer aldığı blokta satışa başladık. Metrekaresi 6 bin 800 ile 10 bin lira arasında olan ofislerin yüzde 40’ı ön taleple tek tek sahiplerini buldu. 30 bin metrekarelik alanda hastanenin inşaatı devam ediyor. Burasını 171 milyon 100 bin liraya Acıbadem Sağlık Grubu’na sattık. Sırada okul ihalesi var. Böylece AVM dışındaki tüm birimler satışa çıkmış olacak’’ dedi.

4 SEMTE 2 MİLYARLIK PROJE
Ziya Yılmaz, yatırım değeri 2 milyara ulaşacak yeni projeler konusunda da şu bilgileri verdi: “Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsada yeni bir konut projesi geliştireceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da geliştirdiğimiz projede de villa konseptli büyük daireler yer alacak” ifadelerini kullandı.

KARTAL’A 45 BİN YENİ KONUT
Kentsel dönüşüm konusunda Kartal’daki çalışmalara da işaret eden Ziya Yılmaz, “Kartal’ın zeminini en iyi ben bilirim. Burası Anadolu yakasının zemini en sağlam semtlerinden birisi dir. Kartal’daki dönüşümde bizler de rol oynuyoruz. Yakın zamanda 45 bin yeni konut yapılacak. Bunların sahile açılan kapısı ise İstMarina olacaktır. Hastane, AVM, okul, ticari alanlar ve konutlar bitirildiğinde sadece burada günde 30 bin kişilik bir sirkülasyon olacak’’ dedi. 

Mehmet Canıtatlı /
 Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181