DKY İnşaat'tan yeni projeler geliyor!
Herkesin konut ihtiyacına karşılık verip geleceğe bırakılabilecek projeler üretmeyi hedefleyen DKY İnşaat, şehir merkezinde konumlanarak kentsel dönüşüme destek veriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 50 yılı aşkın iş tecrübelerini İstanbul’un simgesi olabilecek projelere yansıtmak için çalıştıklarını söyledi.

Oturmak için ev alanların oranındaki artışa dikkat çeken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, farklı semtlerde yaptıkları işleri ve gayrimenkulde kazançlı çıkmanın formüllerini Yeni Akit’e anlattı. Dumankaya, “Türkiye’nin ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü 200’den fazla alt sektöre ciddi bir ivme veriyor. Önümüzde de kentsel dönüşüm süreci büyük önem taşıyor.

DÖNÜŞÜMSÜZ OLMAZ
Ülke genelinde 7 milyondan fazla riskli konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi hedefleniyor. 2012’de başlayan süreç istenilen hızda gitmese de bundan sonra her yıl 500 bin konutun dönüşüme dahil edilmesi bekleniyor. İnşaat sektörü de kentsel dönüşümle birlikte aynı zamanda her yıl 600 bin konut ihtiyacı yapısı ile inşaat sektörü devamlılığını sağlayacak.

BİZ NELER YAPTIK?
Gelişen ülkemize ve bölgemize yakışır yapı stokunu ortaya koymak için bizlere büyük görevler düşüyor. Bu sebeple özellikle kentsel dönüşümü milli bir mesele olarak görmeliyiz. DKY olarak, Kartal bölgesine ve diğer bölgelere farklı proje konseptleri ile yatırım yapmaya ve dönüşümde öncü olmaya devam edeceğiz. DKY’nin neredeyse projelerinin yüzde 90’ı kentsel dönüşüm projesidir. 3 adet DKY CADDE projeleri, DKY Sahil, DKY Ada, DKY ON Kağıthane, DKY Kartal toplamda 504.000 m2 inşaat alanına sahip kentsel dönüşüm projeleri. Bunun dışında Kartal Dragos, Sultagazi, Çeliktepe, Yenisahra gibi bölgelerde önümüzdeki dönem geliştireceğimiz tüm kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte üreteceğimiz toplam inşaat alanı 1,3 milyon m2’ye ulaşacak. 

SIKINTILAR AŞILMALI
İşlerimizi planlayıp yaparken zorlandığımız konular da oluyor. Mesela kentsel dönüşüm çalışmalarında kamu payının bulunduğu alanların satın alınması süreçlerinde zorlandığımızı söylemeliyim” dedi.

KARTAL'DAKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜME İMZA ATIYORUZ
Kartal’ın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan 792 dairelik DKY ADA projemiz, adını sahip olduğu muhteşem adalar manzarasından ve adaların huzurunu hissettiren yaşam konseptinden alıyor.

ULAŞIMI ÇOK KOLAY
2+1’den 4+1’e kadar balkonlu ve yeni nesil ev konseptiyle +1,5 olarak planlanan 2+1,5 ve 3+1,5 olmak üzere farklı formatlarda konutlardan oluşuyor.Yüzde 70’ini peyzaj alanlarının oluşturduğu projemizde yer alan ferah, gün ışığı alan, kullanışlı evleri ailelerin ihtiyaçlarına göre tasarladık. Lansman öncesinde dört bin adet talep topladığımız projemiz, Kadıköy-Tuzla E-5 hattı, Kadıköy-Kartal Metro Hattı ve Marmaray gibi toplu ulaşıma rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir lokasyon olarak ön plana çıkıyor.

YENİ ÖDEME SECENEĞİ
Müşterilerimize sunduğumuz yeni ödeme sistemimiz ‘Ekopratik’i de tanıttık. Bu sisteme göre müşterilerimiz istedikleri vadelerde diledikleri peşinat ve ara ödeme tutarlarıyla kendi ödeme planlarını kendileri anlık olarak oluşturabiliyor.

ANADOLU YAKASINDA OTURMAK AYRI BİR KEYİF
Anadolu Yakası son 7 yıldır hem yatırımcı hem de oturumcunun hedeflediği bir bölge oldu. Bunun temel sebebi, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanması ve buna bağlı olarak bölgede ofis ve ticari projelerin artmasıyla Avrupa Yakasında bulunan merkezi iş alanlarına alternatif iş alanlarının gelişmesidir. Bu noktada Kartal bölgesinin kimliği ve tüketici gözündeki imajı çok değişti. Buna bağlı olarak sosyo-demografik yapısı da değişen Kartal, artık beyaz yakalının da hem yaşamak hem de çalışmak için tercih ettiği bir lokasyon.

Ayrıca Anadolu yakası metro hattı ve her iki yaka arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi önemli yatırımlar da ilgiyi arttırdı. Bölgenin insan ve bina yoğunluğu bakımından uygun yaşam koşulları sağlaması da oturumcu talebini artırırken, yatırımcı içinse yatırım iştahını artıran bir diğer unsur. DKY CRM sistemindeki müşteri datamızı oturumcu ve yatırımcı yönüyle incelediğimizde toplam müşteri profilinin yüzde 78’i oturum amaçlı yüzde 22’sinin ise yatırım amaçlı satın alma kararı verdiğini görüyoruz. Bu da bölgede oturum amaçlı yapılan daire alımlarının yatırım potansiyeli taşıdığını gösteriyor.

YENİ PROJELER YAKINDA
Önümüzdeki dönemde Anadolu ve Avrupa Yakasında konut, ofis ve ticari alanların bulunduğu kentsel dönüşüm projeleri üretmeye devam edeceğiz. Kartal Dragos sahilinde yeni bir konut projesi daha planlıyoruz. Yine Anadolu Yakası’nda uzun süredir çalışma yaptığımız Yenisahra bölgesindeki geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa Yakası’nda ise gelişime açık bölgeler olan Çeliktepe ve Sultangazi’de ticari alanların da yer alacağı projeler geliştiriyoruz.

KAZANÇLI ÇIKMANIN YOLU
İstanbul’da yatırıma en uygun semtler merkezi iş alanları ya da merkezi iş alanı olmaya aday gelişen bölgelerdir. Avrupa Yakası’nda birincil merkezi iş alanı Maslak-Levent bölgesine alternatif olarak Kağıthane bölgesi ciddi bir gelişim göstermektedir. DKY ON Kağıthane projesiyle biz de bu gelişime açık bölge için yatırımcının yüzünü güldürecek ve yüksek kira getirisi sağlayacak bir proje ürettik. Anadolu Yakası’nda ise hızla gelişimini sürdüren Kartal ve civarı yatırımcı için yüksek gelir getirisi sağlayacak bölgelerin başında geliyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin son altı aylık raporuna göre, geri dönüş süresi en kısa olan bölge Esenyurt-Beylikdüzü iken onu Avrupa Yakası’nda Bomonti ve Kağıthane Bölgeleri takip ediyor. Anadolu Yakası’nda ise finans ve iş merkezlerinin artması ile Ataşehir ve Ümraniye’nin akabinde şeridinde yer alan Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe bölgeleri yatırımcısına dönüş sağlıyor.

Mehmet Canıtatlı / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181