'Maslak 1453 ofisleri 10 yılda kendini amorti edecek'
İnşaat sektörünün sık sık değişen yasalar nedeniyle "huzursuz" olduğunu, bu nedenle firma ve vatandaş mağduriyetlerinin de ortaya çıktığını dile getiren Ağaoğlu, özellikle pek çok kez değişen ve yönetmeliklerle de desteklenen kentsel dönüşüm yasası üzerinde durdu. Ağaoğlu, "Kentsel dönüşüm yasası var, ama şu anda işlerliği yok. Her dakika bir kural değişiyor... Bağdat Caddesi'ne 15 kat sınırı geliyor. Bilimsel açıklaması yok Meclis kendiliğinden bir kural getiriyor. Ama orada insanlar anlaşmalar yapmış. Maçın ortasında, 90. dakikasında kural değişiyor. Kuralsızlık istemiyoruz ama herkes hesabını yapıp önünü görebilsin" dedi.

KDV sorunu
Ağaoğlu, firmalara ciddi maliyetler getirdiğini söylediği KDV sorununun da düzenlenmesi çağrısında bulundu. Ofis bloğu için yüzde 18'lik KDV'nin Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından karşılanacağını belirten Ağaoğlu, "Devletten 240 milyon lira KDV alacağımız var. Üstelik üzerine faiz de gelmiyor. Sektör temsilcileri Maliye Bakanlığı ile görüşerek çözüm üretmeye çalışıyor" diye konuştu.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi kapsamında satışa çıkan ofis bloğu, 258 bağımsız birimden oluşuyor. 100 metrekare ile 500 metrekare arasında büyüklükleri bulunan ofisler, orta ölçekli ofis ihtiyacı olan insanlara yönelik geliştirilmiş. 2016 yılının ikinci yarısında teslim edilmeye başlanacak proje ofislerinde, metrekare fiyatları ise KDV dahil 3 bin 500 dolardan başlıyor. Yüzde 10 peşinat, yüzde 0.99'luk faiz avantajıyla satışa çıkan ofisler için "ev fiyatına ofis" sloganıyla yeni reklam filmleri de çekilmiş.

Ali Ağaoğlu, "Yine yatırımcılarımızla birlikte kazanma prensibini sürdürüyoruz. Yatırımcılarımızın satın aldıkları ofisler, Maslak bölgesinin cazibesinden dolayı kira gelirleriyle kendilerini yaklaşık 10 yılda amorti edecek" dedi.

CEO'yla iddiaya girdi
Fatih Ormanları'na komşu olan projenin daha önce çeşitli iddialarla gündeme geldiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Kesinlikle bir ağaç bile kesilmedi. Üstelik burası bir dönem çöp atım merkezi gibiydi. 1 milyon metreküp çöp çıkardık" ifadesini kullandı. Projede yer alan, "Cadde 1453" adı verilen ve 1453 metre uzunluğunda olan caddenin de, projenin değerini ve yaşam alanını katladığını kaydeden Ağaoğlu, aynı zamanda Taksim'den Tünel'e kadar uzunluğu 1300 metre olan İstiklal Caddesi'nden de daha uzun olduğunu ifade etti. Ağaoğlu, "Dışarıdan görünen heybetinin yanı sıra içeride heybeti daha büyük. CEO'muzla iddiaya girdik. Ay sonuna kadar ofislerin yüzde 80'i satılır' dedim. Satılırsa, o bana takım elbise alacak, yoksa ben ona" dedi.

Duygu ERDOĞAN/Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181