TOKİ'den İstanbul'a 7 yeni proje
İstanbul'da konut talebi her geçen yıl katlanarak artıyor. Bir yanda kentsel dönüşüm bir yanda özel sektörün üstlendiği markalı projeler ve diğer yanda da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal amaçlı ürettiği konut yatırımları devam ediyor. TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki merkezinde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan İstanbul'daki mevcut duruma gönderme yaparak şunları söyledi:

60 Bin konutun %15'i İstanbul'a
"En büyük 10 şehri düşünürsek; toplam nüfusun yaklaşık yarısı bu şehirlerde yaşıyor. Bu 10 şehir arasında ise 15 milyonluk nüfusuyla İstanbul, yeni konut talebinin ve kentsel dönüşüm ihtiyacının ana damarını besliyor."

TOKİ Başkanı Turan bir yandan da Anadolu'daki projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirtirken Kayabaşı, Gaziosmanpaşa, Tuzla, Esenler olmak üzere bu yıl İstanbul'da 7 projeye ağırlık vereceklerini dile getirdi. TOKİ açısından bu yılın ciddi bir tempoyla geçeceğini söyleyen TOKİ Başkanı, 2016 için koydukları hedefin 60 bin konut üretmek olduğunu hatırlattı. Ardından da söz konusu bu 60 bin konutun yüzde 15'inin (Yani yaklaşık olarak 7 bin 500 konut) İstanbul'a yapılacağını belirtti.

Flashaber Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181