TOKİ hangi ilçelerde kentsel dönüşüm yapacak!
TOKİ, bu yıl İstanbulda 7 ilçede toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak.TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bana göre bundan sonra İstanbul'un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbulda kentsel dönüşümü sağlamaktır. Biz ona motive olmuş durumdayız" dedi. Turan, 54 ilde kentsel dönüşümyapacaklarını belirterek, "Şu  anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar" bilgisini paylaştı. TOKİ'nın kısa süre içerisinde 7 ilçede başlatacağı kentsel dönüşümün toplam alanı, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

Şantiyelerde 90 bin sigortalı
Turan, bu yıl içerisinde sadece TOKİ şantiyelerinde direkt sigortalı çalışan sayısının 80-90 bini bulacağını, bu rakamın geçen yıl 52 bin olduğunu, bunun alt sektörleri de etkileyeceğini söyledi. Bu çalışmalar başlayınca seramik, kapı, vitrifiye, mobilya gibi alt sektörlerin de etkileneceğini anlatan Turan, bu rakamın istihdamı da hareketlendireceğini ifade etti.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181