TOKİ İstanbul Ayazma konutlarının kurası çekildi!
TOKİ Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen noterli kura çekimiyle hak sahiplerinin sahip olduğu daireler belirlendi. TOKİ Uzmanı Hamza Ataş, Başakşehir İlçesi Ayazma Gecekondu Önleme Bölgesi'nde kentsel dönüşüm çalışması kapsamında arsa yapıları karşılığı anlaşma sağlanan vatandaşların konutlarını belirlemek için kura çektiklerini söyledi. Ataş, "66 hak sahibine toplamda 86 tane konut verdik. Onların konutlarının yıkımı karşılığında burada konutlarını belirlemiş olduk." bilgilerini verdi.

Ödemelerin konut tesliminde başlayacağını aktaran Ataş, "Arsa ve yapılarına takdir edilen bedel peşinatına sayılacak kalan taksitlerini 180 ay ve sabit taksit olmak üzere, herhangi bir artış olmamak üzere ödeyecekler. Hak sahipleri konutlarına 9. aya kadar taşınır diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı. Ayazma'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2005'ten bu yana devam ettiğini belirten Ataş, TOKİ'nin bölgede 3 bin gecekonduyu kentsel dönüşümle dönüştürdüğünü söyledi.

Diriliş Postası Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181