TOKİ İstanbul Kağıthane Arıcılar ihalesi yapıldı!
İstanbul Kâğıthane 7755/4, 7756/2 ve 7756/3 parsellerde bulunan arsa ihalesinin ilk oturuma ilgili firmalar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle satışa sunduğumuz arsanın ilk ihalesine ilgili 14 firma katılıp teklif verdi. En yüksek teklifi 500 milyonluk bedelle Özak G.Y.O. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. İş Ortaklığı sundu. İdare olarak yapılan teklifleri inceleyip İhaleye katılan ilgili firmaları ikinci oturuma davet edeceğiz. İkinci oturum sonunda alınan teklifleri göre ihaleyi kazanan ilgili firmayı açıklayacağız." dedi.

"Yoğun ilgi gösterilen arsamız İstanbul’un en merkezi yerindedir." diyen Turan, “ İhalenin içerisinde ayrıca 803 metrekarelik cami alanı ve 531 metrekarelik park alanı da olacak.” dedi.

Ulaşım yollarına yakın
Arsanın Kâğıthane’den geçen TEM otoyolunun hemen yanında bulunduğu söyleyen Turan, “Satışını yaptığımız alan Hasdal Köprülü Kavşağının ve karayolunun hemen yanında olup toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada bulunuyor. Arsamızın ulaşım yollarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, alt yapısı tamamlanmış bölgede bulunması yatırımcılarımız için yeni bir fırsat sunuyor.” dedi.  
 
TOKİ’nin kendi finansal kaynağını oluşturduğuna dikkat çeken Turan, “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile konut üretmek için finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız için konut üretimi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
14 Teklif
İhalenin ilk oturumunda teklif veren 14 firma içerisinde İdare Payı Gelir miktarına en yüksek teklif sunan ilgili firma ise 150 milyonluk teklifle Özak G.Y.O. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. Turz. San. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı oldu.  İhalede ayrıca Esta  & İntek  ortaklığı, Artaş &Bemay & Aksoylar iş ortaklığı, Fema İnşaat, Dağ Mühendislik, Torkam İnşaat, Fuzul Yapı&İstanbul Teknin Arı İnaat İş ortaklığı, Ak Yapı, Güney Gayrimenkul&Başyapı&Elit Vizyon İş prtaklığı, Seha İnşaat, Yılmaz İnşaat, Esta&EGG Yapı&A Yapı İş Ortaklığı, Makro İnşaat, Günyüzü İnşaat firmaları teklif verdi. 

Toplam 14 firmanın katıldığı ihale sonunda yapılacak olan teknik değerlendirme sonucunda davet edilen firmaların katılımıyla ihalenin ikinci oturumu yapılacak.   

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181