TOKİ Üsküdar arsasına 2. oturumda 1 milyar 242 milyon liralık teklif geldi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), İstanbul Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan 41 bin 570 metrekare arsa alanının gelir paylaşımı modeliyle yapılan ihalesinin ikinci oturumunda en yüksek teklifi 1 milyar 242 milyon 500 bin lira toplam gelir, 472 milyon 150 bin lira da idare payı ile Esta İnşaat & A Yapı İş Ortaklığı verdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, nihai tekliflerle ilgili şunları söyledi: 

Konut ve ticari alan yapacak
"Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle yapılan ihaleyi kazanan firma, arsa üzerinde konut ve ticaret alanı projesi geliştirecek. Projenin ayrıntıları, ihale sonuçlandıktan sonra belirlenecek" dedi. Esta İnşaat & A Yapı İş Ortaklığı'nın 1 milyar 242 milyon 500 bin lira toplam gelir teklifinin yanı sıra 472 milyon 150 bin lira da idare payı teklif ettiğini söyleyen Turan, Makro & Sancak İnşaat İş Ortaklığı'nın 1 milyar 213 milyon 172 bin 618 lira, Akdeniz İnşaat'ın 1 milyar 35 milyon lira, Kalyon İnşaat'ın ise 870 milyon lira teklif verdiğini söyledi.

Dar gelirli için kaynak sağlıyoruz
Turan, TOKİ'nin sosyal konut üreten bir kurum olduğunu, ürettikleri konutların öncelikle dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlara verildiğini kaydetti. Turan, "Evi olmayan emekliler için ilgili her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25'tir. Biz bu satışlarımızdan kâr elde etmiyoruz" diye konuştu. Ergün Turan, TOKİ'nin kendi finansal kaynağını oluşturduğunu vurgulayarak, "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile konut üretmek için finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız için konut üretimi yapıyoruz" dedi.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181