Ağaoğlu İzmir'e proje hazırlığında!
Rönesans Holding, Türkerler Holding ve DAP Holding’in ardından son olarak ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun da İzmir’de konut projelerine hazırlandığı belirtildi. Ağaoğlu’nun fuar açılışında görüşmeler yaptığı ve yeni kent merkezi ile Bornova bölgesine ilgi gösterdiği öğrenildi.

Önce Rönesans Holding, geçtiğimiz yıl Türkerler Holding, bu yıl ise DAP Holding İzmir'e yatırım kararı aldı. Dev grupların ardından son olarak ünlü işadamı Ali Ağaoğlu da İzmir'e göz kırpmaya başladı. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılışına katılan Ali Ağaoğlu'nun İzmir'deki yatırım projeleri konusunda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmelere başladığı öne sürüldü. Yatırım yapılacak bölgelerdeki spekülasyonları engellemek için söz konusu yerler sır gibi saklanırken, Ağaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yakın ilişkilerinin fuar açılışıyla birlikte başladığı belirtildi. Ali Ağaoğlu'nun İzmir'de yeni kent merkezi ile Bornova bölgesine ilgi gösterdiği ve bu bölge hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

TALEP ARTIYOR
İstanbul'daki konut yoğunluğu, proje yapılacak alan sıkıntısı ve son yıllarda bölgeye yapılan ulaşım yatırımları, dev inşaat firmalarını da İzmir'e çekmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Mahall Bomonti projesi ile İzmir piyasasına giriş yapan Türkerler Holding'in ardından DAP Holding'in Bornova'daki projesinin temelinin Ekim ayında atılması planlanıyor. Bu projeler İzmir inşaat sektörüne hareket getirdi. Son yıllarda inşaat firmalarının İzmir'de çok sayıda konut projesi gerçekleştirmesi şehre olan talebi artırırken, kenti daha çok göç alan bir yapıya dönüştürdü. Dev inşaat firmaları da bu bağlamda İzmir yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Rönesans Holding AVM yatırımlarıyla İzmir'de ön plana çıkarken, Türkerler Holding 1 milyar liralık Mahall Bomonti projesinde sona doğru ilerliyor. Geçtiğimiz ay da DAP Holding, Atatürk Stadyumu arkasındaki alanda gerçekleştireceği projeyi kamuoyuna duyurdu. DAP Holding, İzmir piyasasına son giren dev firmalar arasında yer aldı.

NABIZ YOKLADI
Son olarak özellikle İstanbul'da dev projelere imza atan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun da İzmir'e yatırım için yeşil ışık yaktığı dile getiriliyor. Ağaoğlu'nun fuar açılışında yatırımlarla ilgili nabız yokladığı, özellikle yeni kent merkezi ile Bornova bölgesine ilgi gösterdiği belirtiliyor.

FİYATLAR DAHA CAZİP
2016 yılında İstanbul ve Ankara'dan İzmir'e 30 bin kişi göç etti. Bu artışa gerekçe olarak İzmir'in daha ucuz ve yaşam kalitesi daha yüksek bir kent olarak gösterilse de, İzmir'de yapılan konut projelerinin fiyatlarının İstanbul ve Ankara'dan daha cazip olduğu da biliniyor. İzmirli inşaat firmalarının özellikle İstanbul'da yaptığı lansmanların İzmir'e yönelik yatırım akınında etkili olduğu ifade ediliyor.

Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181