Alsancak Garı-Vahap Özaltay Meydanı arasındaki yol genişletildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Garı arasında yaptığı yol genişletme çalışması trafiğe nefes aldırdı. Yolun tek şeride düşen bölümü 2,5 metre genişletilerek iki şeride çıkarılınca bölgedeki trafik akışı önemli ölçüde rahatladı.

Yol, bulvar ve raylı sistem yatırımlarıyla kent içi ulaşımı rahatlatmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafik açısından en sıkıntılı bölgelerden biri olan Alsancak'ta yaşanan tıkanıklığı da tek dokunuşta çözdü. Atatürk Caddesi’nde Alsancak Garı ile Vahap Özaltay Meydanı arasındaki bölümde yapılan yol genişletme çalışması bölgede yaşanan tıkanıklığın giderilmesini sağladı. TCDD’ye ait duvarın geri çekilmesiyle, yol genişletilerek tek şeritten iki şeride çıkarıldı.

Neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışma ile Alsancak Gar duvarının 100 metrelik bölümü yıkılarak geriye alındı. Konak’tan Alsancak’a gidiş yönünde çift şeritten duvar nedeniyle tek şeride düşen kısımda yapılan bu çalışmayla, tüm Atatürk Caddesi boyunca çift şerit korunmuş oldu. Toplam 100 metrelik düzenleme alanının 50 metrelik bölümünde yol 2.5 metre genişletilerek çift şeride çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında TCDD ile yapılan protokolle, Atatürk Caddesi’nin Sait Altınordu ile Vahap Özaltay Meydanı arasında kalan kısmı için bugüne kadar 249 bin TL kira ödedi. Söz konusu cadde üzerinde gerçekleştirilecek yeni yol genişletme çalışması çerçevesinde, protokol kapsamında olmayan alanlar için de ikinci bir kira protokolü imzalayan Büyükşehir Belediyesi, yıllık 55 bin TL ödeyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181