Alsancak Stadı 300 günde tamamlanacak!
İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2 yıl önce kapatılıp geçen yıl da tribünleri yıkılan Alsancak Stadı'nın yenilenmesi için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stat arazisindeki 4239 metrekarelik payını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmesi ve bakanlıktan gelen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğini onaylamasının ardından Konak Belediyesi de projeye onay verdi. Belediye Meclisi, geçen ay kendilerine gelen bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, bölgeyi stadyum alanı olarak belirleyip onayladı.

İmar planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son onayından sonra kesinlik kazanacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla kasım ayı içinde stat ihalesine çıkmayı planlıyor. Yenilenecek stadın, ihaleyi kazanacak firmaya yer tesliminin ardından 300 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Taslak projesi daha önce çizilen, 12 ile 14 bin kapasiteyle yenilenmesi planlanan tesiste, karşılıklı 2 kapalı tribün, kulüpler için gelir getirici dükkan ve kafeler bulunacak. Alsancak'ta yıkımın ardından çim saha, kale ve elektrik direkleri kalmıştı.

Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181