Alsancak Stadı Kasım ayı içinde ihaleye çıkacak!
Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması için önündeki son engel de dün kalktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Alsancak Stadı'nın yapımına olanak sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planlarını karara bağlamak amacıyla dün tek maddelik gündemle olağanüstü toplandı. Konak Belediye Meclisi'nin Eylül 2016'da "Spor Tesisi alanı" ilan etmesinin ardından Umurbey Mahallesi'ndeki 22 bin 600 metrekarelik araziyi 'Stadyum alanı" olarak belirleyen 1/1000 ölçekli plan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine taşındı.

Dünkü toplantıda imar değişikliği İmar Komisyonu'na sevkedildi ve toplantıya kısa bir süreliğine ara verildi. İmar Komisyomı'ndan Alsancak Stadı'nın bulunduğu alanda yeniden bir stadyum inşa edilebilmesi amacıyla olumlu raporun gelmesinin ardından, meclis üyeleri imar plan değişikliği önerisini 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kanunu doğrultusunda oybirliğiyle onayladı. Koruma Kurulu, TCDD'nin tescilli binalarının yanında olduğu için araziyle ilgili karar verecek. Kuruldan olumlu kararın çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, Alsancak Stadı'nın hazır olduğu öğrenilen projesinin Kasım ayı içinde ihalesinin yapılması bekleniyor.

İki yılda bitecek
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ihale sürecini hızlandırmak için talepte bulunması üzerine İzmir Büyükşehir Meclisi'nin tek gündem maddesiyle olağanüstü toplandığı öğrenildi. Alsancak Stadı eski aksa göre yenilenecek. Stadın ihale aşamasının ardından 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi. Projesinde tribünlerin sahaya yakınlığı ile de bambaşka bir görünüme kavuşacağı öğrenilen statta iki tribün de kapalı olacak. Uluslararası standartlara göre inşa edilecek stadın kale arkası bölümlerinde ise giriş çıkış kapıları ile ticari alanların yer alacağı öğrenildi.

Murat ARABACI/Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181