Basmane Çukuru için 750 milyon liralık yatırım!
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 'Basmane Çukuru' olarak tanımlanan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için açılan satış ihalesine son onayı veren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile nisan ayında sözleşme imzalayacaklarını bildirdi. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Manet Genel Müdürü Tarık Kayar'ın da ortak olduğu, ihaleye teklif veren tek firma Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ adına açıklama yapan Mesut Sancak, 80 milyon dolarlık teklifleriyle ön satış için gerekli koşulların oluşturulduğunu belirtti.

80 MİLYON DOLAR TEKLİF VERDİK
TMSF'nin ön satışı Rekabet Kurulu'na gönderdiğini hatırlatan Sancak, "TMSF'ye 80 milyon dolarlık teklif verdiğimiz alanın satışı için Rekabet Kurulu'nun 21 Mart'ta aldığı olumlu kararın ardından, TMSF'den son onay geldi. TMSF ile nisan ayı içinde sözleşme imzalanacak" ifadelerini kullandı. Sancak, kararın, İzmir ve Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Şehrin kalbindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, mutlaka İzmirliler ile oluşturacağımız ortak akıl ışığında belirleyeceğiz. İzmir ve Türkiye'ye değer katacak bir projeyi, hayata geçirmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bitince 5 bin kişiye istihdam sağlayacak
Alana, 750 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Sancak, "inşa aşamasında 4 bin kişinin çalışacağı proje hayata geçtiğinde, 5 bin kişilik istihdam sağlayacak" dedi. Sancak, arazide 18 yıl önce yapılan geçici duvarların (iksa sistemi) artık risk taşıdığını, bu nedenle zemin iyileştirme çalışmalarıyla geçici duvarların yeniden yapılacağını bildirdi.

Ortak akılla belirleyeceğiz 
Ülke içi ve dışından anlaştıkları, dünya çapında işler başarmış altı mimarlık ofisinin, alanla ilgili mimari konsept proje oluşturmak amacıyla çalışmalarına başladığını aktaran Sancak, şunları kaydetti: "Tüm alternatifler incelendikten sonra seçilecek üç proje arasından, ana projeye izmir'in ortak aklının karar vermesini arzuluyoruz. Ortaya çıkan tüm projeler, önce izmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ardından izmir kamuoyuna sunulacak." 

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181