Basmane Çukuru için dünyaca ünlü 6 mimarlık grubu proje hazırlıyor!
Öncülüğünü Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın üstlendiği üçlü konsorsiyum, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen alanda yapılacak projenin belirlenmesi için dünyaca ünlü 6 mimarlık ofisiyle anlaştı.

Şehre değer katacak projeler
Sancak ayrıca "Konsorsiyum tarafından ihale yoluyla alınan bu alanda; kültür-sanat mekanları, sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar, konferans salonları, rezidans ve ofis binaları yer alacak. En önemli ayağı ise proje kapsamında ciddi olarak artırılan kamu menfaati ile modern bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yapılacak olmasıdır. Bu tablo da İzmir için bir kazançtır. Sonuçta tüm bu fonksiyonlar ile ortaya karma kullanımlı, şehre değer katan bir proje çıkacaktır" ifadesini kullandı.

İşte o projeler
-Korucuoğlu Mimarlık'ın Ankara Nexus Office projesi.
-Mad Architects'in ABD'deki Lucas Museum projesi.
-Yağcıoğlu Mimarlık'ın Folkart Towers projesi.
-DDG'nin İstinye Park Projesi İstanbul'da yapıldı.
-Tabanlıoğlu'nun Sapphire projesi de İstanbul'da.
-Roy Higgs, Karşıyaka'daki Mavibahçe'yi tasarladı.

Öncülüğünü Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın yaptığı AKÇA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve NAMET Genel Müdürü Tarık Kayardan oluşan üçlü konsorsiyum, 80 milyon dolara TMSF'den satın aldığı alan için üretilecek projelerden hangisinin hayata geçeceğini İzmirlilere soracak. Folkart Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbinin atacağı geleceğin görkemli projesinde, ülke içi ve dışından, dünya çapında işler başarmış altı mimarlık ofisi ile anlaşıldığını, bünyelerinde ünlü mimarlar barındıran, evrensel referansları bulunan ofislerin, çalışmaya başladıklarını açıkladı. Sancak, seçtikleri ofislerin; Roy Higgs, Tabanlıoğlu Mimarlık, Yağcıoğlu Mimarlık, DDG, Mad Architects ve Korucuoğlu Mimarlık, olduğunu söyledi.

9 BİN İSTİHDAM
Konsorsiyum olarak, bu alana 750 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Sancak, inşa aşamasında projede 4 bin kişinin çalışacağını, hayata geçtiğinde ise şehre 5 bin kişilik istihdam sağlayacağını da sözlerine ekledi. Sancak, arazide 18 yıl önce yapılan geçici duvarların (İksa Sistemi) artık risk taşıdığını, bu nedenle zemin iyileştirme çalışmalarıyla birlikte, geçici duvarların yeniden yapılacağını vurguladı.

HALKA SUNACAK
Sancak mimari ekiplerin, önümüzdeki 2 ay içinde mimari konsept projelerini oluşturacaklarını, bu süreç sonunda ortaya çıkan tüm projeleri önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ardından izmir kamuoyuna sunacaklarını söyledi. Sancak, alternatifler inceledikten sonra, seçilecek üç proje arasından, ana projeye İzmir'in 'ortak aklının', karar vermesini arzuladıklarını belirtti. İzmirliler'in görüşlerini çok önemsediklerini, bu önemli sürece onları da dahil ederek, ortaya İzmir'e ve şehrin geleceğine yakışacak, Kültürpark ile bütünlüklü bir proje koymak istediklerini açıklayan Sancak şunları söyledi: "Utanç çukuru adını alan şehrin merkezindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, mutlaka 'ortak akıl' ışığında, halkla belirleyeceğiz."

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181