Basmane Çukuru'nda inşaat çalışmaları başladı!
İzmirlilerin 'Utanç Çukuru' olarak adlandırdıkları ve 18 yıldır tek bir çivi bile çakılmadığmdan küçük bir göleti andıran Basmane Çukuru'nda inşaat çalışmaları başladı. Toplam 35 bin metrekarelik arsanın etrafındaki pano ve demirleri söken ekipler, daha sonra 900 milyon lirayı bulacak karma proje için temel güçlendirme çalışmalarına başlayacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) 80 milyon dolara arsayı alan Folkart Yapı, Eylül ayında tapunun kaydını da üzerine aldı.

SULAR BOŞALTILACAK
Söz konusu alanda 18 yıl önce açılan temeli tutan iksa sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak bu işlem sonrası alandaki suyun boşaltılacağını söyledi. Yasal engelleri aşan Folkart, arsayı çevreleyen ve panoları sökmeye başladı.

VATANDAŞ OYLAYACAK
Toplam 900 milyon liralık karma bir projenin yapılacağı alanda 3 mimarlık firması çalışmalarını sonlandırıp Folkart'a teslim etti. İnşaat sürecinde 4 bin; yatırım sonrasında da 5 bin olmak üzere toplam 9 bin kişinin çalışacağı projenin önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtılması ve ardından İzmirlilerin onayına sunulması bekleniyor.

AVRUPA'YA ÖRNEK
Proje sonuçlandığında buranın Avrupa'ya örnek olacağını belirten Sancak, "Alan Türkiye'nin de en önemli cazibe merkezi haline gelecek. 'Yeşil' özellikli projede; konut ve ofislerle birlikte, zengin işlevli alanlar birarada bulunacak. Proje ile artan kamu menfaati ile izmir'e yeni Büyükşehir hizmet binası da kazandırılacak" diye konuştu.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181