Basmane Çukuru projeleri 15 Mayıs'ta konsorsiyumda!
Mesut Sancak, Rıza Akça ve Tarık Kayar'in 80 milyon dolarlık teklifle aldığı Basmane'deki dev projede, Roy Higgs, Tabanhoğlu, Yağcıoğlu, DDG, Mad Architects gibi önemli mimarlık firmaları yer alacak.Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak öncülüğünde, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve NAMET Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyumun, 80 milyon dolarlık teklifle TMSF'den satın aldığı, Basmane'deki alanda, yapılacak dev proje için proje geliştirecek mimarlık ofisleri belirlendi.

Folkart Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbinin atacağı geleceğin görkemli projesinde, ülke içi ve dışından, dünya çapında işler başarmış, hurilerinde ünlü mimarlar arındıran, Roy Higgs, Tabanhoğlu Mimarlık, Yağcıoğlu Mimarlık, DDG, Mad Architects, Korucuoğlu Mimarlık ile anlaşıldığını söyledi. Sancak, seçilen mimari ekiplerin, önümüzdeki iki ay içinde mimari konsept pro
jelerini oluşturacaklarını, bu süreç sonunda ortaya çıkan tüm projeleri, önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ardından izmir kamuoyuna sunacaklarını söyledi. Mesut Sancak, tüm alternatifler inceledikten sonra, seçilecek üç proje arasından, ana projeye İzmir'in 'ortak aklının', karar vermesini arzuladıklarını belirtti.

'Şehre değer katacak'
Sancak, ortak k akıl ile şekillenecek görkemli proje konusunda, İzmirlil
er'in görüşlerini çok önemsediklerini, bu önemli sürece onları da dahil ederek, ortaya İzmir'e ve şehrin geleceğine yakışacak, Kültürpark ile bütünlüklü bir proje koymak istediklerini açıkladı. Folkart Başkanı Mesut Sancak şunları aktardı: "Uzun yıllardır İzmir gibi çok değerli ve güçlü bir tarihsel mirasa sahip bir şehir için, mahcubiyet duygusu yaratan, halkın söylemiyle 'utanç çukuru' adını alan şehrin merkezindeki bu alanın geleceğini, izmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, 'ortak akıl' ışığında, İzmirlilerin katkısıyla belirleyeceğiz.

Folkart Yapı, Aalanda, kültür-sanat mekânları, sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar, konferans salonları, rezidans ve ofis binaları yer alacak. En önemli ayağı ise proje kapsamında ciddi olarak arttırılan kamu menfaati ile modern bir Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasının yapılacak olmasıdır. Bu tablo da İzmir için bir kazançtır. Sonuçta tüm bu fonksiyonlar ile ortaya karma kullanımlı, şehre değer katan bir proje çıkacaktır."


Ruhsat Kasım'da

Proje takvimine göre seçilen altı mimarlık ofisi, 15 Mayıs tarihine kadar hazırladıkları konsept projeleri konsorsiyuma teslim edecekler. Arazide iksa, zemin iyileştirme ve harfiyat çalışmalarının Temmuz ayında başlaması hedefleniyor. Projenin ruhsatının alınması ise Kasım ayında gerçekleşecek. 

ALANINDA ÖNCÜ İSİMLER

TABANLIOĞLU MİMARLIK
Dünyaca ünlü mimar Murat Tabanhoğlu 1992 yılından beri faaliyet gösteriyor. Tabanhoğlu ailesinin mimarlık mirasını tüm dünyada aldığı sayısız ödül ile devam ettiriyor. Kanyon, İstanbul Sapphire ve Türkcell binası başlıca projelerinden.

DDG
Dünyaca ünlü Amerika merkezli DDG 43 yılda 50'den fazla ülkede 2000'nin üzerinde projeye imza attı. Özellikle karma kullanımlı kompleks projelerde dünya çapında büyük başarılara sahip. Türkiye'de de ödüllü projeleri bulunuyor.

ROY HIGGS INTERNATIONAL
Roy Higgs Amerika'da faaliyet gösteren ingiliz bir mimar. Türkiye'de zaman içerisinde İstinye Park, Ak-merkez (orijinal), Akaysa, Kasımpaşa Town Center, Ülker Sports Arena ve Mail of İstanbul projelerine DDG ile birlikte imza attı. İzmir' de Mavi Bahçe ve İzmir İstinye Park başlıca projeleri.

YAĞCIOĞLU MİMARLIK
İzmir doğumlu Mehmet Yağcıoğlu ODTÜ Mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra Arkas Yönetim Binası, Folkart Towers gibi önemli projeler ile mimarlık kariyerini başarı ile devam ettiriyor.

MAD ARCHITECTS
Ödüllü mimar Ma Yansong'un 2004 yılında kurduğu firma dünya çapında landmark niteliğinde yapılara imza attı. Firmanın en bilinen yapıları dünyanın en iyi yüksek binası ödüllü Absolute Towers, en iyi konser salonu ödüllü Harpin Opera Binası, en iyi müze ödüllü Ordos Müzesi ve Huzhou Sheraton Oteli.

KORUCUOĞLU MİMARLIK
Kurucusu Mimar Tümay Korucuoğlu olan şirketin 10'un üzerinde ödülü var. j Son olarak Koç Kuleleri ile Avrupa Gayrimenkul ödüllerinde 1.'lik kazandı.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181