Buca'da 'Sit alanı koruma amaçlı İmar Planı' gündemde!
Buca Belediyesi tarafından hazırlanan Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı, sivil toplum örgütleri, mimarlar ve vatandaşların katıldığı toplantı ile masaya yatırıldı. Buca’nın tarihi dokusuna, mimarisine ve imar düzenlemelerine yön verecek Plan Taslağı’nın oluşturulmasında tüm çevrelerin görüşlerine başvuran Buca Belediyesi, Kentsel Tasarım Rehberi’de oluşturarak tarihi yapıların balkonundan, bacasına; çevre düzenlemelerinden sokak mobilyalarına kadar nasıl düzenlenebileceğini model ve ölçüleriyle ortaya koydu.

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık’ın yanı sıra Buca Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar, mühendisler, Bucalı esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Buca için 2007 yılında başlayan Sit Alanları Koruma Amaçlı İmar Planında yapılan yenilemelerle ilgili olarak bilgi vermek ve bu konuda Buca halkının görüşünü almak üzere düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık yaptı. Işık, "Koruma amaçlı imar planlarının gerçekleştirileceği yerlerde o yörenin insanlarıyla istişare yapıp bilgilendirilme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. 9 yıldır süren, Buca’nın tarihi dokusunu ve geleceğini çizecek bu planın hayata geçmesi Buca’ya nefes aldıracaktır" dedi.

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, koruma amaçlı imar planı müellifi şehir plancıları Necati Uyar ve Hüseyin Yeldiren ile restorasyon uzmanı yüksek mimar Fatma Eren, plan hakkında bilgi verdi.

Buca’da 40 hektar alan üzerinde hazırlanan Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı’nın, tarihsel ve kültürel özelliklerin yaşatılarak korunması amacını güttüğünü söyleyen yetkililer, katılımcıların sorularını yanıtladı, önerilerini dinledi.

2007 yılından beri üzerinde çalışılan Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nın, son düzenlemelerinin ardından bu yaz sonu yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Buca Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181