Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi 5 Kasım'da açılacak!
Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen, çamaşırhaneden fitness salonlarına, cep sinemalarından workshop alanlarına kadar gençlerin tüm aktivitelerine ev sahipliği yapacak şekilde projelendirilen Merkez, 5 Kasım Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak görkemli törenle hizmete girecek. Gençlerin vazgeçemeyeceği, hatta içinden hiç çıkmak istemeyeceği kadar fonksiyon ve donanıma sahip olan Merkez, büyüleyici atmosferiyle gençleri bekliyor.
 
Genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca, muhteşem bir Gençlik Merkezi’ne kavuşmak için gün sayıyor. Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe Mevkii’nde 2 bin 809 metrekarelik alanda 5 katlı olarak inşa edilen Tarık Akan Gençlik Merkezi 5 Kasım Cumartesi günü saat 17.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı görkemli törenle açılacak. Törene Tarık Akan’ın Türk sinemasının birbirinden değerli isimlerinden oluşan sanatçı arkadaşları da katılacak.
 
Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen Merkez, İzmir gençliğinin yeni cazibe merkezi olarak görülüyor. Gençlik Merkezi’nde bulunan 3 adet cep sineması Buca’nın tek sinema salonları olması özelliğini taşırken, ücreti de 2 lira olarak belirlendi. Sinemalardan tüm Bucalılar yararlanırken, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin diğer hizmetleri sadece üniversite öğrencilerinin kullanımına açık olacak. 18-29 yaş arası üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri merkezin hizmetlerinden üye olarak, ücretsiz yararlanacak.
 
Buca Belediyesi, işlevselliği ve donanımıyla dikkat çeken Merkezin adını, sanatının yanında Atatürkçülüğü ve sosyal olaylarda gösterdiği ilkeli tavırla gönüllerde taht kuran Tarık Akan’ın adını verdi.
 
BU MERKEZDE YOK YOK
60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında düzenlenen Merkez , 2 bin 809 metrekare alanda hizmet verecek. 5 katlı merkezin bodrum katında play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor.
 
Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor.
 
Buca Belediyesi Gençlik Merkezi’nin 3. kat ise cep sinemalarının katı olarak belirlendi. Salonlardan ikisi sadece cep sineması olarak, biri de hem sinema hem de tiyatro salonu olarak düzenlendi.
 
ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK
Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek.
 
‘HERŞEY TEK ÇATI ALTINDA’
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin işlevsellik ve donanım açısından sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de bir ilk olacağına dikkat çekti. Bucalı gençleri A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabileceği modern, çağdaş ve fonksiyonel bir Gençlik Merkezi’ne kavuşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Piriştina, “Gençlerimize, hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenip spor yapabilecekleri derli toplu bir merkez oluşturduk. İsteyen dersini çalışacak, isteyen sinemaya gidecek, isteyen çamaşırını yıkayacak, isteyen de sporunu yapacak. Onlara keyifli ve gönüllerince kullanabilecekleri tesis oluşturup, sırtlarındaki yükü bir nebzede olsa almaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Buca Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181