Buca'ya İzmir’in en büyük kültür ve spor kompleksi!
Buca Belediyesi, İzmir’in en büyük kültür ve spor kompleksinin temelini 2016 yılı içinde atmaya hazırlanıyor. Buca’nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Yaylacık Mahallesi’nde 13 bin metrekare inşaat alanına sahip projede konferans ve tiyatro salonu, uluslararası yarışmalara uygun olimpik yüzme havuzu, bowling salonu ve yeraltı otoparkı yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vereceği projede bina, enerji tasarrufu sağlayan yeşil bina özelliği taşırken, güneş panelleriyle de kendi enerjisini üretecek. Projede, kent belleğini oluşturma noktasında da önemli bir adım atılacak ve Kompleks içinde bir de Kent Müzesi oluşturulacak.

Buca Belediyesi, Buca’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yaylacık Mahallesi’ne İzmir’in en büyük spor ve kültür kompleksini yapmak için harekete geçti. Önümüzdeki aylarda temeli atılacak olan ve 13 bin metrekarelik alanda projelendirilen Buca Kültür ve Spor Kompleksi; 200 ve 400 kişilik hale de dönüştürülebilen 800 kişilik konferans ve tiyatro salonu, olimpik yüzme havuzu ve oyun alanları ile kentin kültür ve spor merkezi ihtiyacını giderecek. Güneş panelleri kurularak kendi enerjisini üretmesi sağlanacak olan Kompleks, enerji tasarrufu sağlayan yeşil bina özelliği de taşıyacak.

Izmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vereceği proje, Bucalıların kültürden spora tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabilecek kapasitede düzenlenecek. Projede kent belleğini oluşturmak için de Kent Müzesi oluşturulacak. Kompleksin en üst katında kurulacak olan Kent Müzesi, Buca’nın binlerce yıl öteden bugüne uzanan tarihi serüvenini gelecek kuşaklara aktarma ve turizmin kentteki gelişimine katkı açısından önemli bir adım olacak.

Buca Kültür ve Spor Kompleksi ve Kent müzesi, diğer kamu binalarının aksine halkla arasındaki duvarları da ortadan kaldıracak. Çevresinde herhangi bir duvar ya da tel örgü bulunmayacak olan kompleks halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir özelliğe de sahip olacak.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Kültür-Spor Kompleksi ve Kent Müzesi’nin tamamlanması ile Buca’nın İzmir’in cazibe merkezi olma hedefine büyük bir adım daha atılmış olacağını söyledi.

Buca Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181