Buca yeraltı otoparkına kavuşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi için hızlı tempoda çalışıyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’nın otopark ve meydan ihtiyacına cevap verecek projede otopark kısmının inşaatını tamamladı.

Sözleşme tarihinden önce bitecek
2 katlı yeraltı otoparkının elektrik ve mekanik aksamları için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da üst kısımda kalan alanlarda oluşturulacak yeni çekim merkezi için gerekli düzenlemeleri yapıyor. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alanlar değerlendirilerek Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak. Büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımın 2016 Temmuz ayı olan inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında hizmete açılması planlanıyor.

“Göç ve Mübadele Anı Evi” de olacak
Öte yandan Buca Kasaplar Meydanı çevresinde bulunan 3 adet tarihi binadan ikisi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi; diğer binanın restorasyon çalışması ise tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi binalardan birini “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenleyecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Şimdi Paylaşma Zamanı” diyerek anı evine destek bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmalar, restorasyon, otopark ve meydan yapım gideri 11.5 milyon liraya ulaştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181