Folkart Basmane Çukuru projesinde değişikliğe gidildi!
Yaklaşık 19 yıldır İzmir'in kalbi Basmane'de 'Utanç çukuru' olarak anılan bölgeye yapılacak karma projede değişikliğe gidildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoglu ile görüştüklerini ve belediyenin arsadaki yüzde 30'lık hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının belediyenin talebiyle kulelerden bağımsız inşa edeceklerini söyledi. Sancak, "Projeyi baştan tekrar ele alıyoruz, belki 3-5 aylık bir uzama söz konusu olacak ama önemli olan tüm tarafların içine sinen bir simge yapıyı ortaya koymak" dedi.

GECİKME SORUN DEĞİL
Toplam 80 milyon dolara arsayı TMSF'den satın alan Folkart'ın buraya yapacağı ikiz kulelerin artında kalacak Belediye Hizmet Binası'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoglu itiraz etti. Folkart İzmir projesindeki hizmet binasının kulelerin altında yer almamasını isteyen Kocaoğlu'nun bu isteği üzerine projede değişikliğe gidildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Yaptığımız görüşmelerde hizmet binasının kulelerden ayrı olması yönünde talep geldi. Biz de bu istekdoğrultusunda projeyi revize etme kararı aldık. Aslında proje baştan değişecek" dedi. Çukur'da yaşamın başlamasının bir kaç ay gecikeceğini söyleyen Sancak, "Projede 3-5 aylık bir zaman kaybımız olacak ama önemli olan tüm tarafların ve İzmirli'nin içine sinen bir simge yapının kente kazandırılmasıdır" dedi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoglu ile aralarında hiçbir problemin olmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ile aralarında hiç bir sorun bulunmadığını vurgulayan Sancak, "Mimarlarımız projeyi buna uygun olarak tekrar ele alacak, çizimler yapılacak. 3-5 aylık bir sarkma böyle bir simge değer için önemli değil" dedi.

Temelini Demirel Atmıştı
Belediye garajı olarak hizmet verilen arazide İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi Güçbirliği Holding kazandı. EGS Gayrimenkul Ortaklığı şirketiyle hazırlanan projenin temeli, 1998'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı, imar planıyla ilgili eski izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur dava açtı. 1999'da Güçbirliği Holding, TMSF'ye devredildi. Büyükşehir ile TMSF arasında sağlanan anlaşmayla belediyenin yüzde 12 olan hissesinin yüzde 30'a çıkarılması sonrası iki kez ihaleye çıkan projeye, teklif gelmedi. TMSF'nin 2016'da açtığı ihaleyi Murat Sancak, Rıza Akça ve Tarık Kayar'ın oluşturduğu konsorsiyum kazandı. Ardından Akça ve Kayar konsorsiyumdan çekilerek Folkart tek başına kalmıştı.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181