İstanbul'dan İzmir'e göçü ve konuta yansımasını değerlendirdiler!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre İzmir'e iç göç artışa geçerken, İzmir'e göçenlerin çoğunluğu ise İstanbul'dan geldi. 2015'te yüzde 5 iç göç alan İzmir, en fazla iç göç alan 3. kent oldu. 126 bin 238 kişinin göç ettiği İzmir'in net göç rakamı ise 20 bin 849 olarak gerçekleşti. 80 ilden de göç alan İzmir'i en çok İstanbullular tercih etti. Buna göre 2015'te 16 bin 129 İstanbullu İzmir'e göç etti. İstanbul'u, 9 bin 184 kişiyle Manisalılar takip etti. Üçüncü sırada ise 8 bin 116 kişiyle Ankara yer aldı. İstanbul'dan İzmir'e göçü ve konut piyasasına yansımasını İzmir'in inşaat sektörünün önde gelen isimleri değerlendirdi.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı:
İstanbul'un megapol olmasının yarattığı trafik ve pahalılık gibi sorunlar İstanbulluları İzmir'e yönlendiriyor. Özellikle İzmir-İstanbul Otoyolu'nun bitmesinin ardından bu göç daha da büyüyerek devam edecektir. Benim İzmirlilere tavsiyem iş işten geçmeden ve İzmir'deki konut fiyatları İstanbul fiyatlarına gelmeden yatırımlarını yapmaları yönünde.

Tanyer inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:
İstanbul'da işlerinden ayrılarak emekli olanların ilk etapta İzmir'i seçtiklerini artık hepimiz biliyoruz. İstanbul'dan İzmir'e gelen insan sayısı bundan böyle azalmayacak, daha da artacaktır.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Başkanı Necip Nasır:
Hızlı tren ve İstanbul Otoyolu'nun bitmesinin ardından İzmir'in diğer bölgelerle ulaşımı çok daha rahat bir konuma geliyor. Yatırımcıların da ilgisi çok arttı. İzmir'de iş yapmak için soran çok. İzmir büyük bir pazar. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların İzmir'e olumlu yansıması için biran evvel İzmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor.

Milliyet Business Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181