İZBAN'dan Torbalı'ya trafiği rahatlatacak bir hamle daha!
İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

TCDD ortaklığındaki İZBAN'la Torbalı'yı hızlı ve konforlu ulaşım imkanına kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye yeni bir taşıt altgeçidi daha kazandırıyor. Tepeköy Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde taşıt üst geçidi, yol ve köprü olarak hazırlanan ancak ilçe halkından gelen yoğun talep üzerine, taşıt altgeçidi olarak revize edilen projede sona gelindi. Değişikliğin ardından 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine taşınan proje kapsamındaki fore kazık imalatları, asansör kuleleri, kapalı kesit döşeme, başlık kirişleri ve yaya korkulukları imalatı tamamlandı. Altgeçit içerisindeki prefabrik panel yapımı ise devam ediyor. Asansörlerin montajının ardından Aralık ayı içerisinde asfalt ve çevre düzenlenmesinin tamamlanması ve altgeçidin hizmete açılması planlanıyor.

2 adet yaya asansörünün de bulunacağı, 220 metre uzunluğundaki taşıt altgeçidi yaklaşık 7 milyon TL'ye mal oldu. İlçeyi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, planlanan üst geçit projesinden vatandaşların talebi üzerine vazgeçildiğini hatırlatarak yapım sürecinin bu nedenle uzadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, altgeçidin hizmete girmesiyle bölgedeki trafik akışının rahatlatacağını dile getirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181