İZBAN’ın Torbalı Selçuk hattı 2017'de hizmete girecek!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’la birlikte 27 Eylül Çarşamba günü İZBAN’nın Torbalı-Selçuk hattında incelemelerde bulundu.
 
“İZBAN 375 MİLYON YOLCU TAŞIDI”
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, İZBAN Projesinin İzmir için çok önemli olduğunun altını çizerek, İZBAN projesinin İzmirlilere Büyükşehir Belediyesinin ve Devlet Demiryollarının ortak kuruluşu olan İZBAN marifetiyle örnek olacak şekilde hizmet verdiğini belirtti.
 
İZBAN’ın bugüne kadar 375 milyon insana hizmet verdiğine işaret eden Arslan şunları kaydetti: “Bu çok önemli bir rakam. Tabii bunun Aliağa'ya uzatılması ve güneyde de Torbalı'ya ulaştırma çalışması yapıldı bitti. Tepeköy’e kadar malumunuz. Trenlerimiz İZBAN aracılığıyla halkımıza hizmet veriyor ancak Başbakanımızın başka bir talimatı vardı, Selçuk'a kadar uzatmamız, İzmir'e kolay erişimi sağlamak adına. Projede ihale süreçleriyle ilgili bir gecikme oldu ancak bu hafta başı yeni yüklenicimiz 26 Eylül itibarıyla işe başladı. 26 kilometrelik bu projenin bir an önce bitirilerek, Selçukluların ve bölge halkının hizmetine girmesi için arkadaşlarımız olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar."
 
İZBAN 2017’DE SELÇUK’TA
İki yıl olarak öngörülen sürenin uzun olduğunu ifade eden Bakan Arslan, yeni yüklenici firmanın göreve başladığını ve İZBAN’nın Torbalı-Selçuk hattının Selçuk’un kurtuluş günü 8 Eylül 2017 tarihinde hep birlikte açılacağının müjdesini verdi.
 
SEFER ARALIĞI 5 DAKİKAYA DÜŞECEK
İZBAN sefer sayılarına da değinen Arslan, Torbalı’dan Alsancak’a gelen trenler ile Menemen yönünden gelen trenler nedeniyle istasyonda sıkışma yaşandığını vurguladı. “Çok tren hattı ve çok makas var. Torbalı’dan gelen trenin Alsancak’a dönmesi yaklaşık 10 dakika. Treni 10 dakikada Alsancak’tan çıkmayacaksa sinyal sistemi çok da önemli olmayacaktır.” diyen Arslan sorunun çözümü için alternatifler üzerinde durulduğunu anlattı.
 
Arslan şunları söyledi. “Alternatiflerden biri, Torbalı’dan Alsancak’a gelen trenlerin buradan geri dönmesi. Menemen’e devam etmemesi. Yolcuların yüzde 30’u orada iniyor.Alsancak’tan yeni tren kaldırırsak 193 tren çalışırken 240 tren çalışır hale geliyoruz. Mevcut durumda trenin Alsancak’a gelmesi ve yolcusunu Menemen’e taşımasında 1 tren Alsancak’a girerken, 1 tren girmeden yarım yayla Menemen’e devam edecek. 10 dakika olan tren aralığını 5 dakikaya düşüreceğiz. Bütün bunları Büyükşehir ile birlikte çalışıyoruz.”
 
“YILSONU İŞE BAŞLANMAYAN YER KALMAYACAK”
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgiler veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İzmirlilerin de hasretle beklediği bir proje. İnşaatlar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Afyon ile İzmir arasını oluşturan etaplarında ihaleler yapıldı. Sadece Salihli ve Eşme’nin ihalesi kaldı. Bu yılsonu itibariyle Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında işe başlanmayan yer kalmayacak." diye konuştu.

TCDD

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181