İzmir Alsancak'ta altyapı ve üst yapı çalışmaları başladı!
Konak Belediyesi İzmir’in gözde mekanlarına ev sahipliği yapan semtlerden Alsancak’ın eskiyen sokaklarını yenilemek için düğmeye bastı. İlk olarak beş sokakta yenileme çalışmaları yapacak olan Konak Belediyesi ilk kazmayı vurarak eskiyen kaldırımları sökme işlemini başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte çalışma öncesi alanda incelemeler yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak Alsancak sokaklarının hem altyapısının hem de üstyapısının yenileceğini söyledi.

ÖNCE ALTYAPI YENİLENECEK 
İlçe genelinde yol, merdiven ve kaldırım yapım çalışmalarını aralıksız sürdüren Konak Belediyesi, İzmir’in gözde mekanlarına ev sahipliği yapan Alsancak’ta da çalışmalara başladı. İlk etapta Alsancak’ın en hareketli sokakları olan İrfan Boyer, 1435, 1445, 1446 ve 1447 sokakta başlatılan çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Beş sokakta Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) planlamasıyla; İzmirGaz, TEDAŞ, Türk Telekom Fiber internet ve İZSU altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de üstyapı kaplamalarını yapacak. Granit ile kaplanacak olan beş sokak kısa sürede yepyeni bir görünüme sahip olacak.  Yenileme çalışmalarının hemen öncesinde Kıbrıs Şehitleri Sokağı’na çıkan ve yapımına başlanacak beş sokakta incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, AYKOME onayıyla yürütülecek çalışmalarda ilk olarak İZSU tarafından pis su ve temiz su kanallarının değiştirileceğini kaydetti. En kısa zamanda diğer altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla belediye olarak üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını belirten Pekdaş, Alsancak sokaklarının kısa süre sonra yepyeni bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Pekdaş, beş sokağın yenileme çalışmalarının ardından Alsancak’ın diğer sokaklarında da yenilemelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

ESNAF MAĞDUR OLMAYACAK
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne çıkan beş sokağı kapsayan çalışmalar esnafın görüş ve önerileri de alınarak gerçekleştiriliyor. Alsancak’ın sadece Konak’ın değil, İzmir’in gözde merkezlerinden biri olduğunu belirten Pekdaş, çalışmalar esnasında kimseyi mağdur etmeyeceklerini vurguladı. Eğlence ve iş dünyasının kalbinin attığı bölgeye uygun bir düzenleme yapacaklarının bilgisini veren Pekdaş, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Konak Belediyesi’nin belirli aralıklarla Alsancak’taki sokaklarda yol düzenlemeleri yaptığını hatırlatan Pekdaş, başlatılan çalışmaların bu konuda yapılanların en kapsamlısı olacağını da söyledi. Konak Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da yaya güvenliğini sağlamak ve araç girişini önlemek adına Kıbrıs Şehitleri’nin girişine bağlanan Haşmet Uslu Sokak’ta yenileme çalışmaları yapmış, düzenleme sonunda sokak semte yakışır hale getirilmişti. Sokak esnafı yapılan çalışmalar sonunda Başkan Pekdaş’a teşekkürlerini astıkları dev pankartla dile getirmişti.

Konak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181