İzmir Bergama Kültür Merkezi'nin açılışı 8 Ekim'de!
İzmir'in UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ndeki ilçesi Bergama'da, yapımına 13 Ocak 2012 tarihinde başlanan ve yüklenici firma ortağının hayatım kaybetmesiyle ihalesi iptal edilerek inşaatı duran Bergama Kültür Merkezi'nde çalışmalar tamamlandı. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Sıradışı, özel ve Bergamalı. Bergama Kültür Merkezi, yani BerKM, 8 Ekim'de kapılarını açıyor" şeklinde konuştu.

Projesini mimar Emre Arolat'm hazırladığı Bergama Kültür Merkezi'nde ilk çalışmalar 13 Ocak 2012'de başladı. 2013 yılının sonuna doğru bitirilmesi planlanan projede, beklenmedik olaylar yaşanması çalışmaların durmasına neden oldu. İnşaat işlemlerinin sürdüğü sırada yüklenici firmanın ortağı hayatını kaybetti. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, Kamu İhale Kurumu ile Yüksek Fen Kurulu görüşleriyle ihale sözleşmesi feshedildi. Bu süreçte inşaatın yüzde 80'i tamamlanırken, ilçe merkezinde bulunan bina uzun süre atıl vaziyette, etrafı demir perdelerle kapalı şekilde kaldı. 2015'in Mayıs ayında yeniden ihaleye çıkan Bergama Belediyesi, bu ihaleden sonuç alamadı. Bu sürecin ardından ikinci ihale Ağustos ayında yapıldı. İhaleyi Manisa merkezli Magnesia Yapı inşaat firması kazandı. 4 milyon 878 bin 710 lira daha harcanacak Kültür Merkezi inşaatı için 7 Eylül'de sözleşme imzalandı ve 15 Eylül tarihinde firmaya yer teslimi yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Bergama Belediyesi bünyesinde devam eden çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Büyükşehir, Bütünşehir Yasası kapsamında kendine bağlanan Bergama'daki tesisin yüzde 60'ını, yani 2 milyon 927 bin 226 lirasını karşılayan Büyükşehir'in de desteğiyle çalışmalarda sona gelindi. Çevre düzenlemesi, iç bölümlerin tamamlanması sonrasında Bergama'nın gurur projesi açılışa hazır hale geldi. Önümüzdeki 8 Ekim Cumartesi günü, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılacağı bir program ile birlikte tesisin açılması bekleniyor.

GURUR PROJEMİZ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Çamlı Park, Bergama'nın en önemli alanlarından biridir. O yeşil alanı üst geçitle, oldukça orjinal bir düşünceyle bu alana bağladık. Dolayısıyla o yeşil alan da daha işlevsel ve aktif olarak kullanılabilecek" dedi. İçinde neler bulunuyor Bergama Kültür Merkezi'ni Türkiye'nin en önemli mimarlarından Emre Aralot tasarladı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan projede iki cep sineması, bir kütüphane, bir çok amaçlı salonu, yeme içme mekanları ve 36 işyeri olacak. İçinde yeşil alan bulunacak ve peyzaj düzenlemesiyle günümüzdeki AVM mantığı dışında inşa edildi.

Ali Arda PERK / Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181