İzmir'de Cicipark'ın ihalesi yapıldı!
Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve şu anda kısmen pazaryeri, kısmen de park olarak kullanılan bölge, yeni düzenlemeyle aslına uygun hale dönüştürülecek. Alanın doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşama geçirilecek proje ile Cicipark ve çevresi, taşıdığı yüksek değere uygun, tarihsel verilere zarar verilmeden korunarak yeniden hayat bulacak.

Eğimli bir arazide bulunan düzenleme alanı, en üst kottan en alt kota doğru üst park, cadde, orta bölüm, İpek Yolu ve alt park olarak projelendirildi. Çalışmalar çerçevesinde yeşil alanları korumak, artırmak ve seyir mekanları yaratmak için Eşrefpaşa Caddesi’nde uygun alanlara çim teras uygulaması da yapılacak. Düzenleme kapsamında üst parkta mevcut merdiven ve yol aksları da dikkate alınarak iki adet çocuk oyun alanı, spor ve oturma alanları bulunacak. İpek Yolu kotundan alt park kotuna doğru çim teraslamalarla oturma ve seyir imkanı oluşturulacak. Yeni yapılacak teraslamaların dışında alt parka inen mevcut merdiven aksları korunacak. Alt parkta ayrıca basketbol sahası, spor alanı, çocuk oyun alanı, dinlenme ve bunları birbirine bağlayan yürüyüş yolları yapılacak.

Şehrin merkezi bölümünde bulunan bölgenin daha güvenli, yeşili bol ve sosyal ihtiyaçlara cevap verebilen nitelikte olması için gerçekleştirilecek düzenlemeyle, arkeolojik sit alanlarının gün ışığına çıkarılmasına da olanak verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181