İzmir'de konut fiyatları artar mı?
Konut satışlarının yılın son çeyreğinde yeniden hareketlendiğini belirten sektör ev fiyatlarının 1 yılda İstanbul'a yakalayacağını ileri sürdü.

Yaz aylarıyla birlikte durağanlaşan gayrimenkul sektörü, yılın son çeyreğinde yeniden canlandı. Eylül ve ekim aylarında sektörün yeniden ivme kazandığmı ve konut satışlarının arttığını belirten sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde yüzde 15'lik bir fiyat artışı da öngörüyor. Özellikle artan maliyetler ve talep oranında arsa üretilmeyişi, fiyat artışlarındaki en büyük etkenler olarak gösteriliyor.

YETERİNCE ARSA ÜRETİLEMİYOR
Palandöken Hakbir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal: İstanbul'dan bu yıl çok sayıda aile İzmir'e geldi. Bu daha da artacak. Yaz tatilinin geçmesiyle birlikte bekleyen talep yeniden harekete geçti. Eylül ayı itibariyle talepte ciddi bir artış yaşadık. Fiyatlarda yüzde 10-15 artış yaşanacak. Çünkü İzmir'de yeterince arsa üretilemiyor.

KONUT İHTİYACI DEVAM EDİYOR
BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz: Yaz aylarında peşpeşe gelen bayramlar ve tatiller nedeniyle sektör bir nebze olsun ivme kaybetmişti. Okulların açılmasıyla birlikte ötelenen konut satışları da arttı, talep yeniden çoğaldı. Konut ihtiyacının devam ettiği İzmir'de satışlar da sonbaharla birlikte yükselişe geçti. Böyle devam etmesini bekliyoruz.

KALİTELİ GÖÇ GELDİ
Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Yatırımcı hemen harekete geçmeli. Çünkü artan talep, fiyatlara da etki edecek. izmir; gerek iklimi, gerek kent yaşamı ve gerekse de insanlarının yapısıyla kaliteli göç alan bir şehir. Nitelikli projelerle birlikte konut satışları da paralel olarak artacaktır.

İSTANBUL'U YAKALAR
Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kah: İnşaatta yeni sezon maliyetlerindeki ve işçi ücretlerindeki artış kaçınılmaz olarak gayrimenkul fiyatlarının da yükselmesine neden olacak. Yaz aylarında başlayan durağanlık okulların açılmasıyla birlikte yeniden canlandı ve iç talep oluştu. 1-1.5 yıl içinde İzmir'de artık İstanbul fiyatlarını konuşuyor olacağız.

ALAN KAZANACAK
Onur Durmuş DRC Grup Kurucu Ortağı Onur Durmuş: İzmir'de gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin hızla alımda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü kasım itibariyle fiyatlarda yükseliş gerçekleşmesi kaçınılmaz. İzmir'in gayrimenkulde önü çok açık. önümüzdeki 10 yıl boyunca İzmir'e yoğun bir talep olacak. Bu da İzmir'de yatırım yapanların kazanacağı anlamına geliyor.

Posta İzmir Ege 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181