İzmir'de konut projeleri birbiri ardına görücüye çıkıyor!
İstanbul'un markalı konut firmaları, bugünlerde İzmir'de proje geliştirmek için birbiriyle yarışıp, kentteki yeni projelerini birbiri ardına görücüye çıkarıyor.

İstanbul'un konut sektöründeki sıcak rekabet ve tüketici talepleri, İstanbul'un markalı konut firmalarını, Türkiye'nin başka kentlerinde projeler üretmeye yönlendiriyor. İstanbullu firmaların Anadolu'daki proje yarışında İzmir, dinamik nüfusu, turizm ve yabancı yatırımcı potansiyeli, hızlı göç alması, kentsel dönüşüm ve yenileme ihtiyacıyla açık ara öne çıkıyor. Kentte özellikle Alsancak, Bornova-Bayraklı, Buca, Narlıdere ve Mavişehir bölgeleri yeni konut projelerine ev sahipliği yapıyor.

DAP YAPI'DAN 3 HEDEF 
DAP Yapı'nın İstanbul dışındaki ilk yatırım olan DAP İzmir, Bornova'da 31-32 katlı iki blokta 707 konut ve ticari alanlardan oluşuyor. 400 milyon lira yatırımla yükselen DAP İzmir'i, Aralık 2020'de teslim etmeyi planlayan şirket, kentte3 milyar liralık en az 3 proje hedeflediğini açıkladı. Soyak Yapı, İstanbul'dan sonra yatırımlarını gerçekleştirdiği ikinci büyük kent olan İzmir'e şimdiye kadar, Soyak Mavişehir, Soyak Mavişehir Öptimus ve Soyak Siesta olmak üzere 3 büyük projede 5 bin konut inşa etti.

Pana Yapı ise İzmir'in gözde ilçelerinden Çeşme'de Jardin Eden projesiyle bölgedeki iddiasını ortaya koydu. Ilıca Plajı ile Alaçatı merkeze de 6 kilometre mesafede yer alan Çeşme Jardin Eden projesi 124 bin metrekare alan üzerinde, 150 milyon TL'lik yatırımla inşa ediliyor. Projede 118 villa ve 6 konakta 60 rezidans dairede yer alıyor.

NUHOĞLU'NDAN 2 SİTE 
Nuhoğlu İnşaat'ın İller Bankası iş birliğiyle Konak'ta hayata geçirdiği Yenitepe İzmir projesinde 3 parselde 20 blokta bin 533 konut 25 ticari alan yer alacak. Şirketin kentteki ikinci projesi Marine Çeşme ise 74 daireden oluşacak.

EMLAK KONUT GYO'dan dev ihale
EMLAK Konut GYO'nun geçen haziran ayında ihale ettiği Alsancak'taki Tariş arazisi İstanbullu firmaların ilgisini çekti. Arsanın ilk etabı için açılan ihaleyi, 1 milyon 672 bin lira hasılat ve yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, proje için Halk GY0 ile ortaklık kurunca, bir dev marka daha İzmir'e adım atmış oldu. Jrket, 47 bin metrekarelik arsada, ihalenin şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanlarından oluşacak karma bir proje üretecek, Arazisinin 78,5 bin metrekarelik ikinci etabı için açılan ihalede ise ipi Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat Ortaklığı göğüsledi.

Arsa satıkarşılığında satış toplam geliri olarak 2 milyar 200 milyon lira taahhüt eden ortaklık, arsa satıkarşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 33, arsa satışı karirket payı toplam geliri olarak 726 milyon lira teklif etti.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181