İzmir'de projeler arsa ve konut fiyatlarını arttırıyor!
İzmir'de hayata geçirilen dev projeler kentin yıldızını parlattı. Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampusu projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını yükseltti

Konut kredilerinde faiz indirimi beklentisi sürerken, İzmir emlak piyasasında hayata geçirilecek dev projeler birçok bölgede arazi ve konut fiyatlan yükseltti. Bayram tatilinin ardından sektörün yeniden ivme kazanacağını ve konut satışlarının artacağını belirten inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki dönemde İzmir genelinde yüzde 15'lik bir fiyat artışı da öngörüyor. Özellikle artan maliyet fiyatlarını ve talep oranında arsa üretilemeyişini fiyat artışlarındaki en büyük etkenler olarak gösteren inşaatçılar, yatının yapmak isteyenlerin hızlı davranmalanm tavsiye ediyor. Özellikle İstanbulluların İzmir'e yoğun bir ilgi gösterdiği konusunda hem fikir olan sektör temsilcileri, İzmir'in önümüzdeki 1 -1,5 yıl içinde konut fiyatlannda İstanbul'u yakalayacağını da vurguladılar.

BÖLGE HAREKETLENDİ
Özellikle Balçova'da tüp geçit, İstinyepark projeleri, Karşıyaka Çiğli bölgesinde Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampusu projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut f iyatlannı zıplattı. Son iki yıl içinde Balçova'da metrekare fiyatlan 1500 liradan 2500 liraya, Karşıyaka'da 2 bin liradan 3 bin liraya, Bayraklı da ise bin liradan 1500 liraya yükseldi. Yetkililer bu projelerin hayata geçmesiyle metrekare fiyatlarının yüzde 100 artabileceğini söyledi. Balçova'da Uçkuyular ve Inciraltı bölgesinde projelendirilen İstinyepark Alışveriş Merkezi ve tüpgeçit projeleri arsa ve konut fiyatlannı arttırdı. İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun Çandarlı'ya kadar olan bölümünün inşaatına başlanması da Karşıyaka, Çiğli, Ulukent Menemen, Aliağa'da fiyatlan yüzde 50 yükseltti. Bayraklı'da Türkerler Holding tarafından projelendirilen şehir hastanesi kampusu inşaatı da bölgeyi hareketlendirdi.

YATIRIMA ELVERİŞLİ
Uzmanlar Balçova'mn tüp geçit ve İstinyepark projeleri nedeniyle emlak yatırımı açısından en gözde bölgelerden biri haline geldiğini belirtirken projelerin isminin geçmesiyle bölgede metrekare fiyatları bin 250 liralardan 2 bin 500 liralara kadar çıktığını belirttiler. Bu projelerin hayata geçmesiyle 5 bin liraları görmenin hayal olmadığını belirten uzmanlar kredi faizlerini düşmesini beklendiğini bunula birlikte piyasaların uçacağını kaydettiler.

İnşaatta yeni sezon maliyetlerindeki ve işçi ücretlerindeki artışın konut fiyatlarına da yansıdığının vurgulayan uzmanlar özellikle demir fiyatlarındaki durdurulamaz yükselişten kaynaklı yüzde 15 - 20 civarlarında bir artış beklendiğini hatırlattılar.

CİDDİ TALEP ALIYOR
İzmir'in ciddi talep alan bir kent olduğunu da kaydeden uzmanlar Yaz aylarını İzmir'in tatil beldelerinde geçirenlerin izmir ve çevresinden yatırım yapmak istediklerini ve İstanbulluların bunda önemli bir kesimi oluşturduğunu vurguladılar. Uzmanlar, önümüzdeki dönem İzmir'e talebin daha da artacağını belirtti.

Yeni Asır Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181