İzmir'deki "O" arsa Arabistanlı yatırımcının radarında!
Bir dönem üzerindeki radyoaktif maddeler nedeniyle haberlere konu olan ardından temizlenerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 74 dönümlük arazi üzerinde Suudi Arabistan kökenli şirketler yatırım yapmayı amaçlıyor. Arabistan'daki yatırımcılarla ilgilenen emlak uzmanı Uğur Yıldırım, şu an için temasta olduğu araziyle ilgilenen Arap yatırımcıların 150 milyon dolarlık biryatırım yapmayı hedeflediğini söylüyor. Yıldırım, "74 dönümlük arazinin 43 dönümü kentsel dönüşüm sürecine alındı. Ancak arazi üzerinde neler yapılacağı ve projeler belirsiz. Yatırımcımız sadece mevcut bu arazi ile değil etrafıyla da ilgileniyor ve 74 dönümlük araziyi etrafını da alarak toplamda 120 dönüme çıkartmayı düşünüyor" diye konuştu. Bölge üzerinde büyükyatırımlar yapılması amaçlandığını dile getiren Uğur Yıldırım, "Temasta olduğum arsayla ilgilenen şirket Suudi Arabistan'da büyük işler yapıyor. Eğer imara açarlarsa aile bu arazi üzerinde rezidans, otel ve İzmir'in en büyük alışveriş merkezini yapmayı hedefliyor" dedi.

Kendilerinin arazideki yatırımlar konusunda sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyleyen Yıldırım, "Bölgenin Gaziemirve Karabağlar Belediyelerinin ortak tapusu üzerinde bulunması nedeniyle her iki belediye ile de görüşmelerde bulunuyoruz. Ancak kendileri bölge ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Anıtlar müdürlüğü ile görüşmemizi istedi. Biz bu yerlere dilekçeler yazdık gerekli müracaatları yaptık ancak cevap alamadık. Açıkçası bölgeyi ne yapacaklarını bilmiyoruz. En azından belediyeler burayı yeşil alan olarak kullanılabilir. Bunun dışında imara açarak yatırımların önünü açabilir. Biz bölge için gerçekten büyük biryatırım olanağı bulduk. Ancak yasal süreç işlemediği için yatırımlar maalesef ki bekliyor" diye konuştu. Bölgede yapılması planlanan yatırımın çok önemli olduğuna dikkat çeken UğurYıldırım, "Burada büyük biryatırımdan bahsediyoruz. Ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz içerisinde bu yatırımların faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yatırım hem İzmir hem de Türkiye ekonomisi için çok iyi olacaktır" ifadelerini kullandı. Yıldırım, "Biz bölge üzerinde bir an önce ne yapılacağına karar verilmesini ve yatırımların önünün açılmasını istiyoruz. Bu konuda belediyelerle görüştük.Bakanlıklara yazılar yazdık.

Fakat hiçbir sonuca ulaşamadık. CHP'li belediyenin bu konuda daha duyarlı davranmasını ve bizim gibi yatırımcılara yardımcı olmasını istiyoruz. Böyle bir yatırımı değerlendirmek gerekiyor. Bu yatırım sadece İzmir için değil, Türkiye için de büyük biryatırım. Bizler belediyelerin ve gerekli yerlerin bizlere yol göstermesini, bölge üzerinde ne yapılacağı konusunda karar vererek bir an önce imara açmalarını istiyoruz" dedi.

Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181