'İzmir'den ev sahibi olmanın tam sırası'!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev almak isteyenlerin yılın son fırsatını kaçırmamalarını önerdi. 2018 yılında konut kredi faizlerinin yükseleceği yönünde kanaatin yüksek olduğuna dikkat çeken Güleroğlu, "İzmir, gayrimenkul açısından bir çekim merkezi haline geldi, İstanbul'dan İzmir'e beyaz yaka göçü, önemli şirketlerin merkezlerini İzmir'e taşıması ve kısa süre sonra tamamlanacak otoyol ve hızlı tren projeleri de İzmir'i çekim merkezi haline getiriyor, İzmir'den ev sahibi olmak demek, en iyi yatırım demektir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da devreye girmesiyle geçen yıl sonu itibariyle başlatılan 'Emlak seferberliği' kapsamında birçok banka konut faizlerini düşürmüş, konut kredisinde faiz oranları 0,80'lerin altını görmüştü.

BİNLERCE KİŞİ BEKLİYOR
Türkiye'de 320 yan kola sahip inşaat ekonomisinin, lokomotif sektör olduğunu, 2018 yılında da sektörün büyümesini sürdüreceğini ifade eden Güleroğlu, sektörün büyümesini sürdürmesi için sadece bankaların faiz düşürmesinin yeterli olmayacağını, gayrimenkul firmalarından da indirim gelmesi gerektiğini belirtti. Güleroğlu, "Aslına bakarsanız insanlar ev sahibi olmak için sırada bekliyor ama faizlerin yüksekliği bunu engelliyor" dedi. Mesut Güleroğlu, bankaların kredi faizlerini düşürmesinin yanı sına gayrimenkul firmalarının cazip kampanyalarının da inşaat sektöründeki hareketliliği arttıracağını söyledi. 

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181