'İzmir'e yatırım yapan kazanıyor'!
Gözde Grubu Başkanı Kenan Kalı, "Bu yıl almadığınız konutu gelecek yıl hiç alamayacaksınız. Fiyatlar uçuyor" dive konuştu. Op. Dr. Kenan Kah, nitelikli göç alan İzmir'de inşaat sektörünün yatırım yapanlara önümüzdeki dönemde de kazandıracağını söyledi.

FİYATLAR ARTIYOR 
Kalı "Bu yıl konut alanların yarısı İstanbullu. Konut fiyatları artıyor. Bu yıl aldığınız konutu seneye almanız imkansız" dedi.

İzmir'e yatırım yapan kazanır
Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kah, İzmir'de inşaat sektörünün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KENTTE KÖTÜ KONUM YOK
​İzmir'de kötü konumun olmadığının altını çizen Kalı, "Gözde Grubu olarak en büyük özelliğimiz doğru lokasyonda doğru projeyi üretmemiz. Bu yüzden de projelerimiz çok hızlı bir şekilde alıcısıyla buluşuyor, İzmir'de doğru lokasyonda doğru proje üretilirse satış sorunu yaşanmaz ve sektör olumlu yönde büyür" diye konuştu.

Irak Süleymaniye merkezli 7.3 şiddetindeki depremin de, İzmir'e yeniden deprem gerçeğini hatırlatması gerektiğine değinen Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in tüm gücüyle el ele verip bir an önce kentsel dönüşümünü tamamlaması gerektiğini vurguladı.

İzmir'e yatırım yapma çağrısında bulunan Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in bu kente yatırım yapanlara önümüzdeki dönemde de kazandırmaya devam edeceğini söyledi. İzmir'in başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin diğer illerinden nitelikli göç aldığını vurgulayan Op. Dr. Kenan Kah, "İzmir'e başlayan nitelikli göç önümüzdeki yıllarda da artarak sürecek. İzmir'e geçtiğimiz sürede İstanbul'dan yaklaşık 60 - 70 bin kişi göç etti. Özellikle İstanbul'daki yoğunluktan ve keşmekeşten bunalmış üst gelirli vatandaşlarımız yaşamak için İzmir'i tercih ediyor. İstanbul'un nüfusu, tarihinde ilk kez azaldı. Bu çok önemli bir gelişme ve başlangıç. İzmir'in hem İstanbul'un vaat ettiği sosyal olanakları barındırması, hem de daha ferah ve yaşanabilir bir kent olması tüm Türkiye'yi kendine çekiyor. Bu da İzmir'in bir cazibe merkezi olmasını sağlıyor" diye konuştu. İzmirliler'in geçen yıl almadığı evleri bu yıl alamadığına dikkat çeken Kah, konutlardaki fiyat artışı trendinin ise süreceğini kaydetti.

YARISI İSTANBULLU
Yatırımda bulunmak isteyenlere, ellerini çabuk tutmaları konusunda uyarıda bulunan Kah, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıllarda satış yaptığımız kesimin yalnızca yüzde 1 ya da 2'si İstanbullular'dı. Ancak bu yıl konut alanların yarısı İstanbullu. İstanbullular, İzmir'in geleceğini gördükleri için hızlı bir yatırım içindeler. İzmir'in kent merkezinde yeni arsalar üretemiyoruz. Göç ve arsa üretim hızını göz önünde bulundurduğumuzda İzmir'deki konut fiyatlarının artışı sürecek."

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181