'İzmir'e yatırım yapmak isteyen acele etsin'!
Sektörün yeniden ivme kazanacağını ve konut satışlarının daha da artacağını belirten inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki dönemde İzmir genelinde yüzde 15'lik bir fiyat artışı öngörüyor. İzmir Ticaret Odası Gayrimenkul Meslek Komitesi Meclis Üyesi Reşat Budak, "Artan maliyet fiyatları ve talep oranında arsa üretilemeyince fiyatlar da arttı. Yatırım yapmak isteyenlerin kısa sürede alımda bulunmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

İstanbul Başı Çekiyor
Demir fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle konut fiyatlarına yüzde 15-20 civarlarında bir zam beklendiğini kaydeden İzmir Ticaret Odası Gayrimenkul Meslek Komitesi Meclis Üyesi Reşat Budak, "İzmir ciddi talep alan bir kent. Yaz aylarını İzmir'in tatil beldelerinde geçirenler İzmir ve çevresinden yatırım yapmak istiyor. Bu konuda İstanbullular başı çekiyor. Biz önümüzdeki 1-1,5 yıl içinde İzmir'de artık İstanbul fiyatlarını konuşuyor olacağız. İzmirliler bile artan fiyatlara şaşıracak; ancak hem arsa üretiminin kısıtlı olması hem de gelen yoğun talep İzmir'deki konut fiyatlarını İstanbul seviyelerine getirecek" diye konuştu.

Gayrimenkul sektörü hız kesmiyor
İzmir'de gayrimenkul sektörü, yeniden canlandı. Özellikle İstanbulluların İzmir'e yoğun bir ilgi gösterdiği konusunda hem fikir olan sektör temsilcileri, İzmir'in
1 -1,5 yıl içinde konut fiyatlarında İstanbul'u yakalayacağını söyledi.

Yaz tatilinin ardından sektörün yeniden ivme kazanacağını ve konut satışlarının daha da artacağını belirten inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki dönemde izmir genelinde yüzde 15'lik bir fiyat artışı öngörüyor, İzmir Ticaret Odası Gayrimenkul Meslek Komitesi Meclis üyesi Reşat Budak, "Artan maliyet fiyatları ve talep oranında arsa üretilemeyince fiyatlar da arttı. Yatırım yapmak isteyenlerin kısa sürede alımda bulunmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

TALEP ALIYOR
Demir fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle konut fiyatlarına yüzde 15-20 civarlarında bir zam beklendiğini kaydeden Budak, "Bunun yanı sıra; izmir ciddi talep alan bir kent. Yaz aylarını izmir'in tatil beldelerinde geçirenler izmir ve çevresinden yatırım yapmak istiyor. Bu konuda da istanbullular başı çekiyor. Ayrıca izmir'de yaz aylarında başlayan durağanlık okulların açılmasıyla birlikte yeniden canlanacak ve iç talebin oluşmasını da sağlayacak. Biz önümüzdeki 1-1,5 yıl içinde izmir'de artık istanbul fiyatlarını konuşuyor olacağız, izmirliler bile artan fiyatlara şaşıracak; ancak hem arsa üretiminin kısıtlı olması, hem artan maliyet fiyatları, hem de gelen yoğun talep izmir'deki konut fiyatlarını istanbul seviyelerine getirecek" diye konuştu.

'KENTİN ÖNÜ AÇIK'
İzmir'in gayrimenkulde önünün çok açık olduğunu vurgulayan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır da, önümüzdeki 10 sene boyunca izmir'e yoğun bir talep olacağını açıkladı, izmir'de yatırım yapacakların dbir kaç yıl içinde çok avantajlı konuma geleceğini aktaran Nasır, "Şimdiden fiyatlarda da bir artış söz konusu. Yüzde 10-15 dolaylarından bir artış yaşanacağını öngörüyorum. Çünkü izmir'de yeterince arsa üretilemiyor ve talep de fazla olunca fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. 2017'nin bu son çeyreği, inşaat sektörünün en güzel dönemi olacaktır" ifadelerini kullandı.

'YATIRIMCI ACELE ETSİN'
Eylül ayı itibariyle sektörün, içinde bulunduğu durağanlıktan çıkmaya başladığını açıklayan Nasır şunları söyledi: "Yatırım yapmak isteyenler biran önce harekete geçmeli. Çünkü artan talepler, fiyatların da güncellenmesine neden olacak, izmir bildiğiniz gibi gerek iklimi, gerek kent yaşamı ve gerekse de insanlarının yapısıyla kaliteli göç alan bir şehir. Bu nedenle nitelikli projelerin de sektöre kazandırılmasıyla birlikte konut satışlarının da buna paralel olarak artmasını bekliyorum."

Yeni Asır Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181