İzmir Gaziemir'e ‘sağlık köyü’ kuruluyor!
Gaziemir Belediyesi’nin sağlık alanında marka olan hizmetleri; Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ile MOPSAN İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. İşbirliği sonucu kurulacak ‘sağlık köyü’ sayesinde tek çatı altında toplanıyor. ‘Sosyal belediyeciliğin kalesi kent’ olarak bilinen ilçede; belediye, ESBAŞ ve MOPSAN’ın birlikteliğiyle kurulacak sağlık köyünde; Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkez yer alacak. 
 
KAPSAMIYLA TÜRKİYE’DE BİR İLK
Beyazevler Mahallesi’nde ilk aşamada 1200 metrekare kapalı alanda inşa edilecek üç merkezin yapımına ilişkin protokol, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ESBAŞ ve MOPSAN Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler arasında imzalandı. Kaymakam Yaşar Dönmez, belediye meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şenyurt, STK başkan ve temsilcileri ile muhtarların katıldığı Meclis Salonu’ndaki protokol imza töreninde konuşan Başkan Şenol, sağlık köyünün yapımı için 3 bin 347 metrekarelik arsanın İZOKOM tarafından bağışlandığını belirtti, kurulacak sağlık köyünün kapsam olarak Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi.
 
DOĞUM ÖNCESİ, ÖLÜM SONRASI
ESBAŞ ve MOPSAN yönetimine Gaziemirliler adına teşekkür eden Şenol, 2009’dan bu yana ‘Hayata ve Hayallere Dokunan Sosyal Projeler’ adıyla hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. “Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızlı ilerler” sözüyle yola çıktıklarını, her kesim ve her yaştan insanın hayatına dokunan hizmetleri başlattıklarını kaydeden Şenol, “Doğumdan önce, ölümden sonra sloganıyla uyguladığımız sosyal projeler birçok belediyeye, hatta devlete örnek oldu” diye konuştu.
 
SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞI
Protokol imza töreninde söz alan ESBAŞ ve MOPSAN Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de, sosyal sorumluluk anlayışları gereğince bu işbirliğini yaptıklarını dile getirdi. Dr. Güler, ESBAŞ’ın bölge ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunduğunu vurgulayarak, “Gaziemir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında verdiği hizmetleri takdirle takip ediyoruz. Belediyenin projeleri sayesinde Gaziemir’de doğmak mı, yaşamak mı ölmek mi daha iyi bilemiyorum. Biz de büyük bir gururla Sağlık Köyü projesinin a hayata geçirilmesine katkı koyacağız” dedi. Protokol imza töreninin ardından Başkan Şenol, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Güler ile İZOKOM Başkanı Turhan Tekin Tuncel’e günün anısına zeytin fidanı takdiminde bulundu

Gaziemir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181