İzmir Gültepe'nin imar planı yenilenecek!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yoğun çalışma programından arta kalan zamanlarda yaptığı çat kapı ev ziyaretlerini sürdürüyor.  Son olarak Gültepe Semti'nde yaşayan Hayriye Gözüm'ün evine misafir olan Başkan Pekdaş, bölge halkının taleplerini ve sorunlarını yerinde dinledi. Saygı Mahallesi Muhtarı Fatma Öztürk’ün eşlik ettiği ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri de katıldı. Başkan Pekdaş'ın mahallelerine geldiğini duyan Gültepeli kadınlar komşuları Gözüm'ün evine adeta akın etti. Çayların içildiği, böreklerin yenildiği ziyarette Başkan Pekdaş, kentsel dönüşümden yeni imar planlarına, yapılacak kapalı pazaryerinden spor salona kadar Gültepelileri ilgilendiren pek çok konu hakkında bilgi verdi.

GÜLTEPE PLANLARI HAZIRLANIYOR
İzmir'in merkezinde yer alan ve bir dönem ilçe olan Gültepe'nin geçmiş yıllardan süre gelen plansız yapılaşmanın mağduru bir bölge olduğunu dile getiren Pekdaş, başkan seçilir seçilmez ilk işinin Gültepe'nin imar planlarını hazırlamak olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli yürütülen çalışmanın bir 'kentsel dönüşüm' olmadığını vurgulayan Başkan Pekdaş, "Biz planlama yapıyoruz. Oysa kentsel dönüşüm çok farklıdır. Orada evler yıkıp, mülk sahiplerini belirlenen başka yerlere götürebilirsiniz. Biz ise bunu yapmıyor, bölgenin ihtiyacı olan planları yapıyoruz. Yolu, yeşil alanı, parkı hepsi bu planlara göre oluşturulacak. Plan yapmazsak buraların kalkınması mümkün olamaz" dedi. Belediye meclisinin aldığı kararla bölgedeki imar izinlerinin durdurulduğunu da hatırlatan Pekdaş, Gültepeli kadınlara kentsel dönüşüm adıyla arazilerini satmamaları çağrısında bulundu.

YENİ YILDA YATIRIM ATAĞI
Başkan Pekdaş, ev ziyaretinde belediye olarak Gültepe'de yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi de verdi. 2017 yılında Toros Kapalı Pazaryeri ve Gültepe Spor Kompleksi'nin temelini atacaklarını müjdeleyen Pekdaş, "Temelini yeni yılda atacağımız Toros Pazaryeri’nin altı iki kat otopark, üstü pazar, onun üstü de semt merkezi ve düğün salonu olacak" diye konuştu.  Toros Mezarlığı'nın karşısında yıllardır harabe halinde duran eski Ekmek Fabrikası'nın yerini Milli Emlak'tan devir alarak buraya modern bir spor kompleksi yapacaklarını da anlatan Başkan Pekdaş, tesiste çocuklar ve gençlere yönelik kursların yanı sıra bölgede faaliyet gösteren amatör kulüplere de hizmet verileceğini belirtti. Yaklaşık iki saat süren keyifli sohbet sonunda Gültepeli kadınlar Başkan Pekdaş'a teşekkür ederek, kendisini her zaman evlerinde ağırlamak istediklerini söyleyerek uğurladı.

Konak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eren 7 yıl önce

Yıllardir imar diyonuz avutuyonuz imza topladik gönderdik toki yada mutahhit istedik cevap verilmedi evler ve yollar degişmeli imar verilmeli her seçim tamam diyip unutuluyoruz yeter artık el atın şu duruma...

banner182

banner181