İzmir Gürçeşme Caddesi genişletiliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'ya kent merkezinden araç giriş-çıkışını sağlayan ana arterlerden birisi olan Gürçeşme Caddesi'nin genişliğini 10 metreden 20 metreye çıkarıyor. Büyükşehir, bu amaçla başlattığı kamulaştırma çalışmaları için bugüne kadar 16.8 milyon TL ödedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 yıldır kent gündeminde olan “Gürçeşme Caddesi'nin genişletilmesi” projesini yaşama geçiriyor. Hem Konak ilçesine bağlı Gürçeşme ve çevresindeki semtlerin hem de Buca'nın kent merkezine bağlantısını sağlayan en önemli arterlerden birisi olan Gürçeşme Caddesi'nin genişletilmesi için başlatılan çalışmalar etaplar halinde sürüyor. Caddenin genişliğini 10 metreden 20 metreye çıkaracak proje kapsamında bugüne kadar 16 milyon 845 bin TL'lik kamulaştırma gerçekleştirildi. 

Buca'ya araç giriş ve çıkışını da önemli ölçüde rahatlatacak olan kamulaştırma çalışmaları etaplar halinde devam ederken, toplam 2.5 kilometre uzunluğunda olan proje kapsamında, yolun 1.5 kilometrelik bölümünde kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında ilk olarak "jeolojik sakıncalı alan" kapsamında kalan 90 adet zemin ve zemin üstü taşınmazın kamulaştırmasını tamamlayarak 250 metre uzunluğunda bir alanın yıkımını gerçekleştirdi. Toplamda 215 adet taşımazın kamulaştırmasını gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar toplam 174 binanın kamulaştırmasını yaptı ve bunlardan 152'sinin yıkımını gerçekleştirdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
k.y. 5 yıl önce

cçh.p.izmirre çok emektardır inkar edemeyiz.ç.ç.ç.ç.mirası yeterde artar.

banner182

banner181