İzmir'in parlayan yıldızı 'Bayraklı' !
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geride bıraktığı 7 yıllık görev sürecini değerlendirdi. Bayraklı'ya milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımları sürdürdüklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sosyal demokrat belediyecilik örneklerini ilçemizde sergiliyoruz. Fiziki anlamda ilçemizde önemli değişiklikler oldu.

'Dönüşüm başlayacak'
Vatandaşın hayatına kolaylaştıran, onlara dokunan yüzlerce projeyi 7 yılda hayata geçirdik. Bayraklı, İzmir'in parlayan yıldızı oldu. Bu dönem kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için imar plan revizyonları yapıyoruz. Bu tamamlandığında ilçemizde dönüşüm başlayacak" dedi. Bayraklı'da 2009 yerel seçimlerde kazandığı başarıyı, 2014'te daha da yukarıya taşıyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, başkanlık 
koltuğunda 7. yılı doldurdu. Göreve geldiğinde oturacak koltuk bulmakta zorluk çektiğini hatırlatan Başkan Karabağ, "Bölünmenin her türlü sıkıntısını yaşadık. Başkan seçildik, tebrik için gelenleri ağırlayacak yerimiz yoktu. Her şeyi baştan oluşturduk.

Sağlık hizmetlerinde örnek
Burada ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz. Geriye baktığımda önemli bir yol kat ettiğimizi görüyorum. Yeni kurulan bir belediye olarak önemli hizmetlerin, projelerin altına imza attık. 3040 yıllık belediyelerin zorlanarak yaptığı işleri kolayca başardık. Bu süreçte yaptıkları ile İzmir'in konuştuğu bir ilçe, belediye olduk" dedi. Vatandaşlara sağladıkları ücretsiz sağlık hizmetleriyle birçok 
belediyeye örnek olduklarını ifade eden Başkan Karabağ, "Doktorlarımız evden çıkmakta zorlanan hastalarımızın ayağına giderek hizmet veriyor. 7 diş polikliniğinde binlerce vatandaşı tedavi ettik. Ambulanslarımızla hastalarımızı hastaneye götürüp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu ücretsiz hizmetlerimiz vatandaşlar tarafından beğeni topluyor" dedi.

Başkan Karabağ, vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıran, onlara dokunan projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Karabağ, vatandaşın isteklerine her zaman öncelik verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Halkımız istedi, biz de yaptık. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız için çok sayıda proje geliştirdik. Çocuklarımız, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye spor alt yapısına önem verdik. Salonlar açtık. Kurslar düzenledik. 23 mahallemizde 27 semt merkezi açtık. İlçemize kültür merkezleri kazandırdık. Fiziki ve sosyal alandaki yatırımlarla bugünlere geldik. Yatırımlarımız sürecek." 

'Hep halkın içindeyim'
Başkan Karabağ, seçildiği günden bu yana halkın arasında olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Benim yapımda makamımda oturayım bana gelsinler' diye bir şey yok. Hep halkın içindeyim. Bir bakmışsınız bir kahvede çay içiyorum bir bakmışsınız bir ev ziyaretindeyim. Sürekli geziyorum. Temizlik konusunda ün yapmış bir belediyeyiz. Bu konuda oldukça hasasız. Sokakları kadınlara emanet ettik. Belediye olarak günlük görevlerimizi eksiksiz yaptığımıza inanıyorum" dedi.

Bayraklı'nın gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Karabağ, belediye olarak dar gelirli vatandaşlara her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Karabağ, "Her yıl binlerce aileye destek veriyoruz. Sadece ailelere değil bu ailelerin başarılı çocuklarına burs sağlıyoruz. ''Halkımızın derdiyle dertleniyor, onların sorunlarını nasıl çözeriz diye kafa yoruyoruz. Bu anlamda da başarılı olduk" diye konuştu. 

PROJELER
-Osmangazi ve Çay Mahalleri Pazar yeri (devam ediyor)
-Hizmet binası (devam ediyor)
-Taziye Evi (devam ediyor)
-Manavkuyu'da 13 bin metrekarelik alana kültür ve spor tesisi
-Nafiz Gürman Cem evi
-İlk tiyatro müzesi
-Postacılar Mahallesi'ne kültür merkezi

Yeşil bir kent!
Yeşil büyük önem verdiklerini belirten Başkan Karabağ, "Görev geldikten sonra 45 yeni parkımızı hizmete soktuk. Mevcut parları elden geçirdik, geçiriyoruz. Çocuklarımıza yeşil bir Bayraklı bırakmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Boş bulduğumuz ve uygun olan yerlere parklar yapıyoruz, ilçemizde kişi başı düşen yeşil alan miktarı 5 metrekareye kadar yükseltmeyi başardık. Yeni park projelerimiz var" diye konuştu. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı değerlere sahip çıktıklarını hatırlatan Başkan Karabağ, "29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta yaptığımız etkinliklerle ses getirdik. Bayraklı Cumhuriyetin, Atatürk'ün kalesi oldu" dedi.

Yeni projeler geliyor
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, birçok projenin temelini attıklarını ve bunların yapımının sürdüğünü, yeni projelerin de yakında temelini atacaklarını belirterek, "Hizmet binamızın inşaatı yakında bitecek. Çay ve Osmangazi mahallerimizde pazar yeri inşaatları sürüyor. Bu dönem, Manavkuyu Mahallemizde 13 bin metrekarelik alana kültür ve spor tesisinin temelini atmak istiyoruz. Postacılar Mahallemize bir kültür merkezi, Nafiz Gürman'a ise cem evi yapacağız, ilk tiyatro müzesini yine Bayraklı'da yapacağız" diye konuştu.

7 yılda yapılan yatırımlar
Ümitboz Spor tesisi, Gümüşpala çok amaçlı sosyal tesisi, Mansuroğlu Mahallesi'ne kız yurdu, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Doğançay Spor tesis, 75. Yıl kültür merkezi, Sevgi Yolu'nda Kadının Emek Dünyası Ressamlar Sokağı, muhtarlık binaları, yüz binlerce metrekare kilit parke ve alt yapı çalışması, yeni yollar, yeni yeşil alanlar ve parklar, Teras Park, Nafiz Gürman Taziye Evi, Nafiz Gürman,Alparslan,Gümüşpala, pazar yerleri, Kadın Sığınma Evi, Deprem Etüd Merkezi, halı sahalar, Kafeler açıldı (Mürdüm, Naz, Değirmen, Teras Kafe, Körfeyenin kuruluşuyla birlikte sokakları kadınlara emanet etti.

Temizlik İşleri bünyesinde görev alan 17 kadın her gün sokakları kendi evleri gibi süpürerek tertemiz yapıyor hem de ev ekonomilerine çalışarak katkı sağlıyor. Kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev bütçelerine katkı sağlamaları için kadın dünyasını kuran Bayraklı Belediyesi, bu oluşumu kooperatifleştirdi. Kurulan Kadın Kooperatifi aracılığı ile üretici kadınlar ürünlerini internet ortamında da satma imkanı yakaladı. Öte yandan 23 mahallesi bulunan Bayraklı'da belediye bünyesinde faaliyet gösteren 26 semt merkezinin tamamının sorumluluğu kadınlarda. zevleri, Bölge), Havuz Düğün Salonu, Refik Şefket Cemevi, 13 mahallede kütüphane, Fen İşleri ve Temizlik İşleri şantiye, araç filosu yenilendi, yeni otoparklar hizmete açıldı 7 yılda 60 bin dar gelirli vatandaşa yardım edildi.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181