İzmir'in yeni stadının yeri belli oldu!
Profesyonel kulüplerin maç yapacağı futbol stadı sıkıntısı çeken İzmir'in dört yeni stada kavuşması olanağı ortaya çıktı. Yıkılan Alsancak Stadı'nın yeniden yapılmak üzere zemin etüdü çalışmaları başladı. TOKİ mülkiyet sorunları da çözülen stat alanında kısa süre sonra inşaata başlayacak. İhaleleri yapılan ancak mahkeme kararıyla yapımı duran Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı statlarının inşaatına ise eksiklikler ortadan kaldırılırsa başlanabilecek. Öte yandan dördüncü bir statla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen hafta, 25-30 bin kişilik bir stat için uygun yer buldukları açıkladı. Kocaoğlu hafta sonu da stat yerinin Menderes ilçesinin kırsal Tekili Mahallesi sınırlarında olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, Menderes'teki stat yerinin Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in girişimleriyle bulunduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Menderes Tekeli'de bir arazi var. Menderes Belediyesi ile görüşmüşler. 130 dönüm bir arazi bu. Bunun yaklaşık 44 dönümü Tahtalı Havzası dışında kalıyor. Bu 44 dönüme de iyi bir planlamayla en az 25 bin kişilik UEFA standartlarmda stat sığıyor.

25 BİN KİŞİLİK STAT
Geri kalan 86 dönümünde de Tahtalı Havzası'nda kalıyor. Havza Koruma Yönetmeliği 86 dönümlük alana yeşil sahalar, antrenman sahaları yapımına izin veriyor" dedi. Tekeli'de 130 dönüm araziyi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Göztepe Spor Kulübü Başkam Mehmet Sepil ile birlikte incelediklerim belirten Başkan Kocaoğlu, "Bizim karar vermemiz önemü ama Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu işe nasıl bakacağı da önemli. Menderes Belediye Başkanımızla da mutabık kaldık. Bunu Menderes Belediyesi ile beraber yapacağız. Ondan sonra da bir formülle Göztepe Kulübünün hizmetine sunulacak bir proje olacak" dedi. Başkan Kocaolu, Tekeli'nin taraftarlarm, seyircinin ulaşımı açısından da uygun bir yer olduğunu çünkü stat alanının İZBAN banliyö hattının Tekeli'deki iki durağının arasında kal dığmı söyledi.

9 Eylül İzmir Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181