İzmir Kani Bey Parkı'na En İyi Uygulanmış Proje ödülü!
Bayındır Kani Bey Parkı’nı adeta yeniden yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmasıyla Ankara'daki "8. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri"nde "Uygulanmış Proje" dalında birincilik kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır'daki Kani Bey Parkı'nı yenileyerek ilçeye adeta bir rekreasyon alanı kazandırdı. Toplam 6 bin 400 metrekarelik alan üzerindeki parka bin 500 metrekarelik yeşil alan kazandıran ve yeni ağaçlar diken Büyükşehir Belediyesi, çocukları için de 170 metrekare üzerinde oyun alanı oluşturdu. Alanda yeni nesil oyun gruplarına yer verildi, sabit bank ve amfi düzeni oturma grupları yapıldı. Park, her yaş grubuna hitap eden düzenlemeleriyle bölgeyi yeni bir çekim merkezi haline dönüştürdü.

Bayındır’ın gözbebeği oldu

Bayındır Kani Bey Parkı'ndaki mevcut ağaç kotlarını dikkate alan ekipler, bu çerçevede teraslar oluşturarak yeni ve görsel bir düzenleme yaptı. Park çevresinde bulunan tescilli yapılar ve Bayındır’ın kent dokusu dikkate alınarak tasarımda özel malzeme seçimi yapıldı ve zeminde granit küp taş, traverten küp taş ve taban tuğlası kullanıldı. Bayındır'ın ihtiyacı olan toplanma mekanları gösteri ve etkinlik alanları yaratmak için de teraslar arasında geçişler bırakıldı. Kani Bey Parkı'nda havuz da oluşturan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgeye görsel anlamda zenginlik kattı.

Ankara’dan ödül geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır’daki bu park düzenlemesi, ilçedeki her yaş grubunda memnuniyetle karşılanırken, İzmir’e de ödül getirdi. Kani Bey Parkı, Ankara'daki "8. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri"nde, "Uygulanmış Proje" dalında birincilik kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181