İzmir, kanun taslağını bakanlığa sundu!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye'de sayıları 3 milyonu bulan emlakçıların çalışma hayatında köklü değişiklikleri içeren "Emlak Danışmanlığı Kanun Taslağı'nı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'ye sundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İEOSB) ile İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye dosyayı sunan Güleroğlu, taslağın sektörde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi. İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye genelinde 18 Oda ve 24 dernek güç birliği yaparak hazırladığı emlak danışmanlığı kanun taslağının ilk ateşinin İzmir'den yakıldığını ve yine İzmir'den Bakanlığa ilettiklerini belirterek, taslağın yer aldığı dosyayı Bakan Tüfenkci'ye verdi.

Bakan Tüfenkci, sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade ederek dosyayı inceleyeceğini söyledi. Ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın düzenlediği "Esnaf Bilgilendirme" toplantısında Bakan Yardımcısı Fatih Çiçek'e sunum yapan İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu, emlak yasasının çıkmasını istediklerini söyledi. İZEKO Başkanı Güleroğlu, taslağı Bakan Yardımcısı Çiftçi'ye de vererek, Türkiye'de bir ilke imza atarak tüm illerdeki emlakçılarla ortaklaşa bir yasa taslağı hazırladıklarını söyledi. Güleroğlu, "Bu yasa taslağının içerisinde birçok yenilik bulunuyor. Emlakçilik artık üniversite mezuniyeti getirecek. Kaçak emlakçilik yapanlara çok büyük para ve hapis cezaları gelecek. Vatandaşa veya resmi kurumlara karşı yapılan yanlışlara karşı meslekten men edebilme yetkisi var. Artık bunu tüm Türkiye istiyor. 3 milyon emlakçıyı kapsayan bu taslak, köklü değişiklikler getirecek" dedi.

Ege Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181