İzmir Karşıyaka stadının ihalesi yapıldı!
İzmir'de Karşıyaka Üçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenilenmesi ve proje içindeki 2 adet sosyal tesisin ikmal ihalesi yapıldı. Toplu Konut İdaresi'nin Ankara'daki merkezinde gerçekleştirilen ihaleye 30 Mart'taki ön yeterlilik ihalesini geçebilen firmalar katıldı. İhaleyi 62 milyon TL teklif veren Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası inşaat AŞ'nin kazandığı öğrenildi. Aynı firma, Göztepe'ye yapılacak 20 bin kapasiteli yeni stadın önceki gün yapılan ihalesini de 218 milyon 900 bin TL bedelle almıştı. Aradaki maliyet farkının kapasite, Göztepe'nin stat projesine eklenen 12 bin metrekarelik alan ve Karşıyaka Stadı inşaatının daha önceden başlayıp yanda kalmasından kaynaklandığı belirtildi. Yasal itiraz süresinin ardından firmayla sözleşme imzalanması bekleniyor.

550 GÜNDE BİTECEK
Yer teslimi yapılacak REC İnşaat'ın ardından 60 gün içinde çalışmalara başlayıp işi 550 günde bitirmesi planlanıyor. Daha önce 28 Ocak 2014'te de ihaleye çıkan ancak davalık olan stat için yeniden ruhsat başvurusu yapılacak. Karşıyaka Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü, Yalı Caddesi'nde yer alan stat arazisinin spor alanı olarak belirlenmesi için yapılan imar planı değişikliği talebine geçen 23 Kasım'da onay vermemişti. Belediye, ulaşımın yetersiz kalacağı, otopark, yapı yaklaşma mesafeleri, vaziyet planının bulunmaması, yükseklik belirtilmemesi ve yapı yoğunluğunu artıracağı gerekçeleriyle reddetmişti. SSlfefe»»*?:

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181