İzmir Karşıyaka Yalı Mahallesi modern görünüme kavuşacak!
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi 6418 sokak ve çevresini sil baştan yeniliyor. Geçtiğimiz haftalarda başlatılan hizmet hamlesiyle altyapısından çöp konteynerlerine kadar tamamen elden geçirilen bölge, daha estetik ve modern görünüme kavuşacak. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.

Hatlar Yer Altına Alındı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Yalı Mahallesi’ndeki pazar yerinin de bulunduğu 6418 sokak ve çevresinde hayata geçirilen yenileme çalışmaları hızla ilerliyor. Karşıyaka’nın en kalabalık merkezlerinden biri olan sokakta altyapı çalışmaları tamamlandı. Elektrik, telefon ve internet hatları yer altına alınarak, görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Eski elektrik direklerinin de sökümüne başlandı.

Hem Yenileniyor Hem Yeşilleniyor
Bölgedeki yol ve kaldırımlar imar planlarına uygun olarak genişletildi. Yağmur suyu hatları yenilendi. Parke taşı döşeme çalışmaları sürerken, yol kenarlarında fidan dikimine başlandı. Hızla devam eden çalışmalar; Cahar Dudayev Bulvarı ile 6418 sokağın kesiştiği noktada yapılacak refüj, yeşil alan ve otopark düzenlemesi ile sona erecek. Buradaki çöp konteynerleri yer altına alınacak. Yer altı konteynerine uygun olmayan diğer noktalara yeni yer üstü konteynerleri konulacak. Tüm aydınlatmalar da yenilenecek.

Pazar Yeri De Elden Geçiyor
Öte yandan, yenileme çalışmalarına pazar yeri de dahil edildi. Devam eden çalışmalar kapsamında alanda bakım ve onarım yapılırken, pazar yerinin altındaki atıl alan otopark olarak düzenleniyor. Bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan otopark, kameralı güvenlik sisteminin de kurulmasının ardından, Mayıs ayında hizmete açılacak. Hem vatandaşlar hem de pazar esnafı ücretsiz olarak yararlanabilecek.

“Halk İstedi, Biz Yapıyoruz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "6418 sokak, Yalı Mahallesi'nde onlarca esnafı barındıran ve güler yüzlü, aydınlık insanlarıyla Karşıyaka'ya umut saçan bir merkez konumunda. Halkın da öneri ve taleplerini alarak, bu bölgeyi modernize etmek, alt ve üst yapı eksiklerini gidermek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Vatandaşlardan aldığımız olumlu tepkiler de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Çalışmaları kısa süre içinde tamamlayarak, sokağımızı daha güzel, estetik ve modern yüzüyle halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181