İzmir Kordon'da binalara tek tip düzenlemesi geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında bulunan yaklaşık 150 binanın sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek projeye geçtiğimiz aylarda başladı. Konak Belediyesi, Mimarlar Odası ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile birlikte bir süredir yürüttüğü çalışmalarla uygulanacak esasları belirlenirken, bina cephelerinde görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan "İzmir Cephe Projesi" ile belirlenen esaslar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı toplantıyla bölgedeki apartman yöneticilerine ve mülk sahiplerine geçtiğimiz aylarda anlatıldı.

ÖRNEK OLACAK
Bina sahipleri ve apartman yöneticilerinin de beğenisini toplayan proje kapsamında Kocaoğlu, "Bu ilk örneğe farkmdalık yaratması için kentin en önemli noktasından, Kordon'dan başlıyoruz. Arkasından Güzelyalı, Karşıyaka, Mithatpaşa, Bornova Atatürk, Buca Menderes caddeleri gelecek. İzmir, aydın insanların yaşadığı bir kent. Kenti nereye götüreceğimizi kentliyle birlikte karar veriyoruz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yapılan toplantı sonrasında Büyükşehir Belediyesi, kordonboyunda bulunan binaların rölevelerini çıkartılacak.

Bu çalışmaların hemen ardından ise proje kapsamına alman binaların boyanması amacıyla sponsor aranmaya başlanacak. 154 binanın boyanması için bulunacak sponsorla birlikte boyama çalışmalarına başlanacak. Bu şekilde İzmir Cephe Projesi kapsamında tek tip dış cephelerle kentteki ilk uygulama alanı olacak.

NELER DEĞİŞECEK?
- Binaların batar kat dahil zemin üstü katlarında, sağır cephelerinde, çatı katlarında ilan, reklam ve tanıtım araçları kullanımı olmayacak.
- Klimalar dışarıdan görünmeyecek şekilde balkon içlerinde yer alacak.
- Dış cephe uygulamalarında aynı renk ve malzeme kullanılacak.
- Bina cephelerinin 10 yılda bir bakım ve onarımı sağlanacak.
- Balkonlar ve çıkmalar depo ve çamaşır kurutma amaçlı kullanılmayacak. Sabit ve hareketli tente yapılmayacak, branda olmayacak. Estetik görünüm için mevsimlik çiçekler kullanılabilecek.
- Görüntü kirliliği yaratan çanak antenlerin merkezi sistem çözümlerine dönüştürülmesi sağlanacak.
- Çatıların görselliğini etkileyen unsurlar ortadan kaldırılacak veya uygun şekilde gizlenecek.
- İnşaat ve onarım halindeki binalarda görüntü kirliliğinin önlenmesi, emniyetin sağlanması, inşaat malzemeleri ile atıkların çevreye dağılmaması için gerekli sistemler kurulacak, inşaat alanının etrafı uygun malzemelerle çevrilecek.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181