İzmir Kordon'da gayrimenkul fiyatları arttı!
TDUB’un araştırması, İzmir Limanı’nın taşınma projesiyle bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığını gösteriyor.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Alsancak Kordon bölgesini mercek altına aldı. TDUB’un araştırması, İzmir Limanı’nın taşınma projesiyle bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığını gösteriyor. Kordon cephesinde zemin kat dükkanların metrekare fiyatları 17 bin ile 21 bin lira arasında, 1. Kordon’da deniz manzaralı dairelerin metrekare satış fiyatları 8 bin ila 10 bin lira aralığında değişiyor. 2. Kordon cepheli ve eski eser niteliğindeki binalarda ise metrekare birim satış fiyatları 5 bin ila 8 bin lira arasında.

TDUB Genel Sekreteri Doruk Karşı, Liman Arkası projesiyle izmir Limanı’nın Çandarlı ilçesine taşınması sonrasında faaliyete geçmesi planlanan kruvaziyer limanıyla bölgede rayiçlerin çok artmasının beklendiğini ifade ediyor. Karşı, fiyatların şimdiden gereğinden fazla artmasını ciddi bir risk olarak değerlendiriyor. Doruk Karşı, orta ve uzak vadede izmir’in turizm, ticaret, kongre ve uzun merkezi olarak büyük önem kazanacağına vurgu yapıyor.

Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181