İzmir mega projelerin etkisiyle kendisini gayrimenkul piyasası vitrininde buldu!
Hükümet tarafından hayata geçirilen mega projelerin etkisiyle dev inşaat şirketlerinin milyar liralık gayrimenkul projelerini arda arda hayata geçirmek için yarıştığı İzmir, bu yoğun ilgiyle son 5 yıllık dönemde Türkiye'nin gayrimenkul piyasasında daha önce hiç olmadığı kadar öne çıktı. Müteahhitlerin bu ilgisini gayrimenkuldeki oturumcu ve yatırımcı kitle de karşılıksız bırakmayınca, İzmir bir anda kendisini Türkiye gayrimenkul piyasası vitrininde buldu.

İzmir'deki bu büyük gayrimenkul hareketini yerinde gözlemlemek, burada iş yapan müteahhitlerin nabzını ölçmek ve şehrin gayrimenkulde geleceğe dair projeksiyonunu anlamak amacıyla Sabah Gazetesi olarak 'Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nın üçüncüsünü İstanbul ve Bursa'nın ardından geçtiğimiz hafta İzmir'de gerçekleştirdik.

HÜKÜMETİN DEĞİŞİMDEKİ ETKİSİ BÜYÜK
Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ve İstanbul- İzmir Otoyolu ile iki büyük ille olan mesafenin 3,5 saate inecek olmasının İzmir gayrimenkul sektörüne büyük bir ivme kazandırdığı bir gerçek. Aslında bütün bu hareketin temelinde de Hükümet tarafından milyarlarca dolarlık bu iki mega proje yatıyor. Yeni örülen ağlarla 'ulaşım kolaylığı' ve 'zaman' gibi iki önemli kavrama sahip olan Ankara ve de tabii ki Megakent İstanbul'da yaşayan milyonlarca insanın kaçış noktası İzmir oluyor.

Konut aslında hayat demek... Mega projelerin hayata geçirilmesi bir yandan yeni projelerle yaşam kalitesini arttırırken, diğer yandan da burada yaşayacak insan grubunu iş olanaklarıyla birlikte çekip yeni şehre getiriyor. Daha sonra bu işlerde istihdam edilecek insan gücünün refahı artarak hızla şehirleşiyor ve sonunda da işte bu mega projelerin ekonomiye direkt geri dönüşü ortaya çıkıyor. Vatandaşa sadece sağladığı hayat kolaylığı bir yandan, yıllarca büyük ama 'diğer şehirlere göre gölgede' kalmış bir kente her alanda getirdiği büyük heyecan diğer yandan...

KURULTAY'DAN İZMİR'E ÖZEL MÜJDE!
İşte bunlar gerçekler. Biz de Türkiye'nin ekonomideki dinamosu gayrimenkul sektöründeki değişimleri en yakından izleyen yayın SABAH gazetesi olarak projektörü İzmir'e çevirdik. Çok yoğun bir katılıma sahne olan Kurultayımızda İzmir'e önemli mesajların verilmesine öncülük ettik.

A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner'in sunuculuğunu yaptığı Kurultayımızda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'in de risk altında bulunduğu deprem tehdidine karşı kentsel dönüşüme bütçenin İller Bankası'na ait 21 sosyal tesis ve tatil kamplarının satışa çıkarılmasıyla karşılanacağı mesajını verdi. Gayrimenkulün itici gücü Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan da kurultayın İzmir'de yapılmasının önemine değinerek, gelecekte Kurum olarak yeni projelerin başlayabileceğinin işaret fişeğini attı. Bu mesajlardan ve Kurultay'dan güç alan dev gayrimenkul kadrosunun İzmir enerjisi ve heyecanı kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181